14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σε «ασφυξία» οι δανειολήπτες στεγαστικών: Στα ύψη οι δόσεις από τη νέα αύξηση επιτοκίων

Ημερομηνία:

Πονοκέφαλο σε χιλιάδες νοικοκυριά, που ήδη παλεύουν με τις αυξημένες δόσεις των δανείων τους, προκαλεί η νέα αύξηση επιτοκίων.

Αυξηση η οποία έρχεται σε μία περίοδο έντονης ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα, ακόμα και αυτά που είναι βασικής ανάγκης, και ενώ οι μισθοί για χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι.

Η αύξηση των επιτοκίων είναι η 5η στη σειρά, στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα έπεται συνέχεια, καθώς περιμένουμε να προστεθεί τουλάχιστον 1 μονάδα ακόμα στα επιτόκια έως το καλοκαίρι, με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να προαναγγέλει ήδη αύξηση κατά 0,5% τον Μάρτιο.

Εκτινάσσεται η δόση

Παράδειγμα έδωσε σε ρεπορτάζ της η τηλεόραση της ΕΡΤ. Ετσι σε ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ, 25ετούς διάρκειας αποπληρωμής ενώ η δόση τον Ιούνιο ήταν 711 ευρώ τώρα έχει φτάσει στα 850 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 140 ευρώ παραπάνω!

Αν ο εν λόγω δανειολήπτης πληροί τα κριτήρια της επιδότησης από τις τράπεζες που ξεκινά τον Απρίλιο, η δόση θα πέσει γύρω στα 780 ευρώ. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα ζορίζουν ενώ για τις τράπεζες δημιουργείται πλέον ο κίνδυνος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...