Σημαντικά περιβαλλοντικά έργα δρομολογούνται στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Την αισιοδοξία του ότι το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2013 θα ανακοινωθούν μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που θα εκτελεστούν σε όλη την  Κρήτη και θα χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκούς πόρους, εξέφρασε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στην διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε γνωστό  ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ μεγάλων έργων περιβάλλοντος, όπως είναι βιολογικοί σταθμοί και δίκτυα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το θέμα συζητήθηκε στην Αθήνα εκτενώς πριν από λίγες ημέρες με τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη «ώστε μέσα στον Φεβρουάριο-Μάρτιο να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσκληση για την ένταξη όλων των μεγάλων έργων περιβάλλοντος σε διάφορα προγράμματα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

"Sponsored links"

Επίσης ο Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια την περίοδο αυτή από την Περιφέρεια, με στόχο την ένταξη όλων των περιβαλλοντικών έργων στο νησί, σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως είναι το ΕΠΕΡΑ και το Περιφερειακό πρόγραμμα.

«Πρόκειται για τους βιολογικούς Αγίου Νικολάου, Γεωργιούπολης, Αγίας Πελαγίας, Παλαιόχωρας, Χερσονήσου (κάποια δίκτυα στο Σίσι), έργα τα οποία πρέπει να ενταχθούν σε αυτή την προγραμματική περίοδο και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ».

Εξάλλου κατά την συνάντηση του με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη συζητήθηκε το θέμα χρηματοδότησης του έργου για την αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού στην περιοχή της Φοινικιάς, που περιλαμβάνει την μέθοδο της απόσμισης με ειδικά φίλτρα, καθώς και την αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος της ΔΕΥΑΗ, μια μέθοδος φιλική στο περιβάλλον.

Στην συνάντηση παρουσία και του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Στειακάκη, συζητήθηκε και το θέμα αναβάθμισης των δικτύων της περιοχής Τεμένους Προφήτη Ηλία, ώστε οι αγρότες της περιοχής να παράγουν με μικρότερο κόστος παραγωγής.

Για τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κάτι που εξετάζεται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live