20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σκέψεις: «Καρφάκι δεν του καίγεται»

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Ήρθε στα Χανιά γέμισε τη μπάκα του, το σκεμπέ του με ψαρικά στο Μαράθι και με ανεντόπιστη τη διάσταση και το κίνητρο της «εμπνεύσεώς» του που τον οδήγησαν στην με επιστολή του στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα που έχει απονεμηθεί στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δήλωση που δεν προσφέρεται στην κατανόηση και στην αντίληψη του κόσμου για τον σκοπό που εξυπηρετεί. Εκτός κι αν πιστεύει ότι δεν χρειάζεται ο έλεγχος του πολιτικού από το κοινό. Το σίγουρο είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταφάσκει με την πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό πετώντας στα σκουπίδια την ρωσοελληνική φιλία εκατοντάδων χρόνων. Ήδη μας προετοίμασε για τις συνέπειες η Μαρία Ζαχάροβα.

Ίσως ο Βενιζέλος ψυχανεμίζεται, παρά την προαίρεση του Ανδρουλάκη, τον πολιτικό του θάνατο ακριβώς όπως ο «Οιδίπους επι Κολωνώ» και σπεύδει να στείλει και το δικό του μήνυμα της καταδίκης της Ρωσίας, μαζί με την ακαδημα’ι’κή κοινότητα.

Κι όλα αυτά ενώ αγνοεί, σκόπιμα και από πρόθεση, ότι ο κόσμος μας αλλάζει, τοποθετεί τον εαυτό, αν και ευφυέστατος πολιτικός, στην λάθος πλευρά της ιστορίας που θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα.

Ε, καλά τώρα! Με το ακαταδίωκτο των golten doys των τραπεζών και την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα πως οι υπουργοί δεν μπορούν να κρίνονται ποινικά από κάποιον εισαγγελέα αλλά από την ίδια τη Βουλή μας έχει πείσει ότι ο εξαγνισμός και η εξαγίασή του είναι όνειρο απατηλό!

Με γεμάτη μπάκα και καλοτα’ι’σμένος «καρφάκι δεν του καίγεται» αν οι….. ποπολάροι θα ζουν τον εφιάλτη της ακρίβειας και της ενέργειας.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ…ΠΙΝΑΤ;

Τελικά η πολυδιαφημισμένη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον δεν ήταν τίποτε περισσότερο από εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είναι άλλη μια καραγκιοζο’ι’στορία, σαν γνήσιο «αριστούργημα», των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου, που λειτουργώντας ζηλόφθονα και απελευθερωτικά έχουν ως στόχο να «δραπετεύσουν» από το τοξικό και την τραγωδία που διέρχεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ίσως, θα έλεγε κάποιος προβάλλοντας ως επιχείρημα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σε μια τόσο υψηλού επιπέδου συνάντηση με ατζέντα τα εθνικά θέματα και τους εξοπλισμούς, προσήλθε συν γυναιξί και τέκνοις. Απόδειξη οικογενειοκρατίας; Νεποτισμού; Δυναστείας;

Κάποιοι….. κακόβουλοι και μοχθηροί, «οι τα φαιά φορούντες» είπαν ότι απ’ αυτή τη συνάντηση έλλειπε ο Γεωργιάδης και ο….Πίνατ.

Anyway…. Δώσαμε 4 δισεκ. για εξοπλισμούς (1,60 ευρω την ημέρα η μισθολογική αύξηση) και πήραμε… χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, αβρότητες και χαιρετούρες και……. φωτογραφίες με την γραβάτα του Μπά’ι’ντεν με την ελληνική σημαία.

Ό,τι πρέπει για προεκλογική περίοδο!

"google ad"

ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» είπε πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω προκειμένου να βάλει λουκέτο στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό.

Για να φτάσει στο σημείο αυτός ο πράος και γλυκύτατος άνθρωπος να μιλήσει με τέτοια σκληρά λόγια φαίνεται ότι οι ανάλγητοι νεοφιλελέ δεν κρύβουν τις….συμπάθειές τους στο χρήμα. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Γιαννόπουλος κάνει χημειοθεραπείες.

Θα είναι ανόητος όποιος νομίζει ότι η Δόμνα (κυρά κι αρχόντισσα στην ετυμολογία) ως υφυπουργός ΔΕΝ!!! λειτουργεί βάση προκαθορισμένου σχεδίου που υλοποιεί το Μαξίμου το οποίο πολεμά λυσσαλέα κάθε ιδιωτική ή συλλογική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία.

Ίσως η κυβέρνηση τις θεωρεί αυθαίρετες και ανεπίτρεπτες γιατί αναμφισβήτητα και απροσμάχητα τεκμηριώνουν την μισαλλοδοξία, τον σεκταρισμό, την ακαμψία της σε κάθε πανθε’ί’στικη αντίληψη που ταυτίζει τους ανθρώπους και τη δράση τους με το Θεό.

Έχει όμως και ιδεολογικό και ωφελιμίστικο χαρακτήρα γιατί το «χέρι» της κυβέρνησης έχει την ασυγκράτητη επιθυμία και ροπή να τοποθετεί τις πολιτικές της στην πιο περίοπτη θέση και να αποδεικνύει την αλγιεινή προσήλωση της στην «ζωντανή» και την αποπνέουσα θερμή της στο νεοφιλελευθερισμό.

Προς «οικοδόμηση» προσωπικών και πολιτικών ωφελημάτων και ρεαλιστικής «απεικόνισης του αυτοκράτορα».

ΛΩΠΟΔΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Όπως αποκάλυψε, από τηλοψίας, ο δικηγόρος της Ένωσης Καταναλωτών η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!!, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ!!!! και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ!!!!

Τεκμηρίωσε το νομικό του ισχυρισμό κάνοντας αναφορά στο Ενωσιακό Δίκαιο το οποίο υπερισχύει του Εθνικού στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!! και ΔΕΝ!!! πρέπει να επιβαρύνει τους λογαριασμούς του ρεύματος γιατί δεν μπορεί να γίνει ανάλυση της κατανάλωσης λόγω αναλογικών και όχι ψηφιακών ρολογιών καταμέτρησης.

Αυτό το νομικό επιχείρημα μας επιτρέπει να μιλήσουμε για απατεώνες, λωποδήτες, αρπάχτρες που συστηματικά για 8 μήνες με την αδιατάρακτη στάση, την ανοχή και εν τέλει την νομική έγκριση της κυβέρνησης καταλήστεψαν τον κόσμο.

Μιας κυβέρνησης που δεν αντιστάθηκε «έστω για τα μάτια του κόσμου» στις συνεχείς και σοβαρότατες καταστρεπτικές και ληστρικές επιδρομές επι των οικογενειακών προ’υ’πολογισμών των 5 παρόχων – παραγωγών ενέργειας μαζί με την (Δ)ΕΗ του χρυσοκάνθαρου Στάση με τα 1000 ευρώ «μεροκάματο», με τη μια χέρα!

ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Διαβάζω ένα τουίτ του Κυριάκου: «Στην Πολιτεία του ο Πλάτων προτείνει οι γυναίκες να μοιράζονται την εξουσία και όλες τις προκλήσεις με τους άνδρες όπως και τη στρατιωτική θητεία. Όποιο κράτος δεν αξιοποιεί τις γυναίκες δαπανά το ήμισυ των πόρων του, έλεγε. Ως γιός, πατέρας, αδερφός ισχυρών γυναικών συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Το παραπάνω είναι μια αυταπόδεικτη ομολογία του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας, της ημετεροκρατίας και μου θυμίζει αυτό που είχε πει ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης «εγώ και τη μαγκούρα μου να στείλω στην Μάνη, θα εκλεγεί βουλευτής». Μέλη της οικογένειας των Μαυρομιχαλέων δολοφόνησαν το Καποδίστρια.

Είμαστε μια γενιά διαυγής με μελετημένη και στοχαστική διευθέτηση των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών και δεν πιστεύουμε σε σωτήρες και «αγίους» λιγότερο ή περισσότερο αυτοσχέδιους ή και ακόμα επιβαλλόμενους.

Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (νομίζω και παγκοσμίως) που τον τελευταίο αιώνα τέσσερις οικογένειες κυβέρνησαν και κυβερνούν: Βενιζέλοι, Καραμανλήδες, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδες. Και μιλάω για δημοκρατικά εκλεγμένους κυβερνήτες, όχι μοναρχίες όπου «το σόι πάει βασίλειο».

Καλά, αναρωτιέμαι… στις ευρωπαϊκές χώρες οι Τσόρτσιλ, Μακμίλαν, Θάτσερ, Ντε Γκωλ, Ντ’ Εστέν, Μιτεράν, Αντενάουερ, Κολ, Μέρκελ κ.λπ. δεν είχαν παιδιά και ανίψια; Ακόμη και στην ΕΣΣΔ, οι Λένιν, Στάλιν, Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ δεν είχαν; Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως, οι τέσσερις αιώνες σουλτανοκρατίας μας έπεισαν ότι είναι καλό όταν ένας σουλτάνος πεθαίνει πρέπει η συνέχεια της διακυβέρνησης να πηγαίνει στα παιδιά ή στα ανιψιά του… Θλιβερή, απογοητευτική και βάναυση αυτή η θεώρηση για ένα λαό που πιστεύει ότι είναι απόγονος του Περικλή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη.

ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΥΡΙΑΚΟ!

«Στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο θερμά» είπα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος ενώπιον των εκπροσώπων του αμερικανικού λαού και υπο το βλέμμα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και της προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Τι να εννοεί άραγε ο πρωθυπουργός; Μήπως ότι πρέπει να τον χειροκροτά σύσσωμη η αντιπολίτευση;

Μήπως εννοεί ότι η ευρύτερη αντιπολίτευση, εκών άκων, δε θα μπορεί να έχει άλλη άποψη για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει με θερμά, εγκάρδια, έντονα και ενθουσιαστικά χειροκροτήματα;

Τελικά μήπως ο πρωθυπουργός έχει κατά νου, μετά τις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές αλχημείες του, να καταργήσει την αντιπολίτευση;

Μήπως ο πρωθυπουργός αρέσκεται στην εξαπάτησή Του που ευδοκίμως καλλιέργησαν οι επικοινωνιολόγοι του οι οποίοι δεν έλαβαν υπ’ όψη τους τη χρονική μεταβλητότητα που δεν εξαίρεσε κανένα και που εκφυλίζει τους Λουδοβίκους, τους Μω’υ’σίδες, τους μονάρχες;

Όποιες κι αν είναι οι «ορέξεις» του πρωθυπουργού, ασφαλώς θα γνωρίζει ότι «όπου ακούς πολλά κούρταλα κράτα μικρό καλάθι!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...