17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σκέψεις: Όταν μιλούν τα κυβερνητικά στελέχη

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, «το πρόβλημα της ακρίβειας, δεν προήλθε από την Ουκρανία. Η ακρίβεια ήταν από πριν εδώ στα βασικά είδη που χρειάζεται ο πολίτης στην καθημερινότητά του. Βλέπουμε άλλες κυβερνήσεις να λαμβάνουν ριζικές αποφάσεις. Εμείς εδώ τι κάνουμε; Τίποτε. Μας λένε πως δεν μπορούν να μειώσουμε τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. Οι λύσεις αυτές είναι λύσεις ανάγκης, λύσεις σε κατάσταση κρίσης και οι λύσεις αυτές πρέπει να βρεθούν. Πρέπει να βρεθούν λύσεις πραγματικές – λύσεις που θα καταλαβαίνει ο κόσμος στην τσέπη του. Θα αυξήσουν λένε τους μισθούς τον Μάιο. Πόσο θα έχει φτάσει όμως ο πληθωρισμός τον Μάιο; Πόσοι θα αντέξουν μέχρι τον Μάιο;

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ

Έβγαλε δελτίο τύπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ο κ. Σκρέκας δηλαδή) για να καταρρίψει δήθεν τα fake news σχετικά με το ότι ο λιγνίτης είναι πιο φτηνός για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Και μέσα στο δελτίο τύπου αναφέρει ο αθεόφοβος ότι το κόστος παραγωγής με φυσικό αέριο είναι 193€/MWh. Αναφέρουμε ότι την ίδια ώρα η τιμή χονδρικής είναι 430€/MWh!!! 2 φορές πάνω δηλαδή συν κάτι….. ψιλά.

Αυτό το τερατούργημα δημιούργησε ο κ. Χατζηδάκης με το χρηματιστήριο ενέργειας. Θυμίζουμε πως το χρηματιστήριο ενέργειας δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2020. Και τώρα βέβαια η αγορά ενέργειας… “αυτορρυθμίζεται” και εμείς παθαίνουμε… εγκεφαλικά με το άνοιγμα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτή λοιπόν η… άριστη αυτορρύθμιση ή απορρύθμιση της αγοράς ενέργειας πρακτικά έχει οδηγήσει στην διπλάσια χονδρική από το κόστος παραγωγής και εμείς βλέπουμε 500άρες στους λογαριασμούς, ενώ κάποιοι άλλοι πάνω στις πλάτες μας κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε στον κ. Σκρέκα ότι οι δηλώσεις του και το έργο του στο υπουργείο μετουσιώνεται και αποκρυσταλλώνεται σ’ ένα συγκεκριμένο σκοπό ευρύτερης σημασίας και διάρκειας: Στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μονοπωλιακών συμφερόντων που η κυβέρνηση με την συμπεριφορά της έχει «τάξη τον εαυτόν της».

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Κουράγιο συν-έλληνες! Ο κεντρικός τραπεζίτης ο Στουρνάρας, ο κύριος που είναι μεταξύ των 5 κατηγορουμένων για τη Novartis, κρίνοντας εξ ιδίων, είπε ότι οι έλληνες θα την «παλέψουν» την ακρίβεια γιατί έχουν καταθέσεις.

Βέβαια….βέβαια…Αυτές τις αερολογίες λέει και ούτε κοκκινίζει ούτε ντρέπεται…..

Σε προκαλεί τώρα ο κερατάς να του στείλεις, με κατεπείγον παραλαβή, μια δωδεκάδα φάσκελα. Με χρέωση δική του.

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

"google ad"

Τελικά του Κυριάκου οι….τετραπέρατοι συνορίζονται ποιός θα πει τη μεγαλύτερη μπαρούφα. Προχθές ο Βατοπεδινός Ρουσόπουλος που μαζί με τον Εφραίμ έκαναν….δουλίτσες στο Άγιο Όρος, μας είπε ότι ΔΕΝ γίνεται να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα γιατί αυτά τα έσοδα θα τα στερηθεί η υγεία.

Κάποιος, ρε παιδιά, να πει κι σ’ αυτόν τον…..φωστήρα ότι τα δισεκατομμύρια οι απ’ ευθείας αναθέσεις, τα εκατομμύρια το δωράκι (ποιος ξέρει με τί μίζα) στην Aegesan, τα σκό’ι’λ ελληκικού, οι μάσκες αλεξίπτωτα, τα εκατομμύρια στα βοθροκάναλα, η Novartis, το ΚΕΛΠΝΟ και κύριος είδε πόσα άλλα, στέρησαν από την Υγεία τεράστιους οικονομικούς πόρους. Να γιατί πέθαναν 16.000 ασθενείς με κόβιτ με μέση παραμονή εκτός ΜΕΘ τις 4,7 μέρες.

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ

Η κορυφαία σαχλαμάρα είναι αυτή του αντιπροέδρου του Κυριάκου που έρχεται να διαποτίσει…..διασκεδαστικά την αιχμηρότητα της καθημερινότητάς μας: «Δεν μειώνουμε τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί θα ωφεληθούν οι κάτοχοι Καγιέν».

Εννοείται ότι για μια τόσο….βαρυσήμαντη δήλωση που θα πρέπει να προηγήθηκε αυτής….πνευματική άσκηση…. σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και σαστισμένοι να αναφωνίσουμε: Παραδινόμαστε!!!!!!

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Κάποτε θα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά και ν’ αντιμετωπίσουμε στην κάλπη παρόμοιες «στιλβωτικές» εξωρα’ι’στικές και ραφιναρισμένες δηλώσεις που παραπέμπουν στο πνεύμα του ερασιτεχνισμού και αφιερώνουν την «πνευματική τους ευρωστία» στην επικουρία των κυβερνητικών χειρισμών. Αυτή η ερασιτεχνική ροπή, που δεν θα είναι και παράτολμο να την χαρακτηρίσουμε ως hobby των κυβερνητικών, αντανακλά και την ποιότητα των λόγων τους.

Όσο για τον Άδωνη; Ε, αυτός έχει το ακαταλόγιστο!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ