Σκρέκας για υδρογονάνθρακες: Tο μεγάλο στοίχημα είναι το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου

1 Σχόλιο

Αισιόδοξος, όσον αφορά την πορεία και τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες, εμφανίστηκε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ερωτηθείς για τους υδρογονάνθρακες, σημείωσε ότι μέσα στο 2023 θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στα Ιωάννινα.

Παράλληλα τόνισε ότι, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, το κοίτασμα θα δώσει αυτονομία φυσικού αερίου στη χώρα μας για 10 χρόνια.

"Sponsored links"

Όπως εξήγησε, το μεγάλο στοίχημα είναι το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπου εκεί αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με σπέκουλα»

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση, ο Κώστας Σκρέκας επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο θα υπάρχει στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο Κ. Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί περίπου 7 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Από αυτά τα χρήματα, τα 2 δισ. είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αλλά και τον μηχανισμό δημοπράτησης αερίων.

Ήδη έχουν εισπραχθεί περίπου 2,5 δισ. από τη φορολόγηση των υπερκερδών, ενώ βεβαιώθηκαν κι άλλα 400 εκ. ευρώ που θα εισπραχθούν αναδρομικά.

Ερωτηθείς για την επιβολή ενός νέου τέλους στους λογαριασμούς του ρεύματος και στην αύξηση της χρέωσης των ΥΚΩ, είπε ότι όντως θα επιβληθεί μια νέα επιβάρυνση περίπου 1 λεπτό αν κιλοβατώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων που θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον.

Σχολιάζοντας τις διακοπές ρεύματος που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες ή και έχουν ξεκινήσει ήδη όπως στην Αυστρία για παράδειγμα, διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα έχει ήδη δρομολογηθεί το σχέδιο που θα μας βοηθήσει να μην χρειαστεί αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Ερωτηθείς για τις οφειλές που έχουν οι εταιρίες ενέργειας στους δήμους από την παρακράτηση των δημοτικών τελών μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, παραδέχθηκε ότι αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει και ήδη τον τελευταίο χρόνο οι οφειλές αυτές που αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα για τους δήμους έχουν μειωθεί κατά 70-80%.

Σχολιάζοντας το μεγάλο θέμα των παρακολουθήσεων που απασχολεί την πολιτική ατζέντα, είπε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προχωρά στη θεσμική θωράκιση των σχετικών διαδικασιών, αλλά τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με σπέκουλα».

"Sponsored links"

topontiki.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ANTHONY FOSCOLOS

    ΕΙΝΑΙ 14 ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ….

    Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ EXXON=MOBIL KAI HELENIQ ENERGY ΤΑΛΩΣ-
    100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 3.2 ΤΡΙΣ Μ3 ΒΙΟΓΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ 100 ΔΙΣ Μ3/ΕΤΟΣ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ….ΙΔΩΜΕΝ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live