Σουηδία: Αποζημίωση σε εκατ. νοικοκυριά 584 εκατ. ευρώ για τις υψηλές τιμές του ρεύματος

Κανένα σχόλιο

Η σουηδική κυβέρνηση προτείνει βοήθεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (SEK) (584 εκατ. ευρώ) για την αποζημίωση των 1,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών που επλήγησαν περισσότερο από τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το εν λόγω μέτρο ανακοινώθηκε πρώτη φορά από τον υπουργό Οικονομικών Μίκαελ Ντάμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Η ενίσχυση αυτή θα προσφέρει μέγιστο ποσό 2.000 SEK (195 €) ανά μήνα σε κάθε νοικοκυριό και ισχύει για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο – δηλαδή μέγιστο ποσό 6.000 SEK (580 €) ανά νοικοκυριό συνολικά.

«Έχουμε πολύ υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία και στην Ευρώπη – δεν νομίζω ότι πέρασε απαρατήρητο αυτό από κανέναν. Η κυβέρνηση παίρνει την κατάσταση αυτή πολύ στα σοβαρά», δήλωσε ο Ντάμπεργκ.

"Sponsored links"

Η πρόταση καλύπτει νοικοκυριά με μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 2000 κιλοβατώρων. Το μέτρο αφορά κυρίως νοικοκυριά, ωστόσο και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα λάβουν επίσης ένα μικρό ποσό.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι ανησυχούν για τα οικονομικά τους», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Χασάγιαρ Φάρμανμπαρ.

Επίσης, το μέτρο αυτό αποτελεί την απάντηση της σουηδικής κυβέρνησης στις προηγούμενες προτάσεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης για μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών που επλήγησαν από τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος τον φετινό χειμώνα. Ωστόσο, το μέτρο προορίζεται να είναι μόνο προσωρινό και έκτακτο.

«Πρόκειται για ένα μέτρο κατ’ εξαίρεση για μια εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε ο Ντάμπεργκ. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ ασυνήθιστο για το κράτος να αποζημιώνει τα νοικοκυριά για τις διακυμάνσεις των τιμών στις αγορές.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live