15.8 C
Chania
Saturday, November 2, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά

Ημερομηνία:

Γλυκό ψυγείου Πορτοκάλι
Διακόσια γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ. Βρέχομε με κονιάκ και γάλα χλιαρό.
Κρέμα: Τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερις κουταλιές σούπας κορν φλάου, πέντε κουταλιές ζάχαρη, Κρέμα πορτοκάλι από πάνω: Τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα Βιοχύμ, μισό πορτοκάλι, μισό νερό, τέσσερις κουταλιές άνθος αραβοσίτου, βανίλια, δύο κουταλιές ζάχαρη.

Γλυκό Τασίας
Οκτακόσια πενήντα γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλες, διακόσια γραμμ. ζελέ φράουλα, διακόσια γραμμ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ένα ποτήρι κονιάκ, τέσσερα ποτήρια νερό.
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ βράζομε δύο ποτήρια νερό  για να διαλύσομε ζελέ και τα άλλα δύο για να κρυώσει. Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμάτια μεγάλα. Τα βάζομε στο πυρέξ μετά στο ψυγείο.

Μπουγάτσα
Έξι φύλλα μπακλαβά, 400 γραμμ. μυζήθρα, ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα, ελάχιστο ραφινέ, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Για ψήσιμο λαδώνουμε κανονικό ταψί με μπόλικο λάδι. Μετά τοποθετούμε μπρούμυτα τη μπουγάτσα, Τοποθετούμε πρώτα δύο φύλλα καλά βουτυρωμένα και ρίχνομε το μείγμα. Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων και τις διπλώνουμε αντικριστά. Έχουμε απλώσει και βουτυρώσει τα επόμενο φύλλο δίπλα. Πιάνουμε το μείγμα με τα δύο πρώτα φύλλα πολύ προσεκτικά και το τοποθετούμε μπρούμυτα στο τρίτο φύλλο. Διπλώνουμε, απλώνουμε το επόμενο φύλλο, ξαναρίχνουμε μπρούμυτα και συνεχίζουμε έως να τελειώσουν τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Πυρώνουμε τον φούρνο πάνω – κάτω στον μεγαλύτερο βαθμό. Τοποθετούμε την μπουγάτσα. Χαμηλώνουμε τον φούρνο καιόταν ψηθεί από κάτω βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Στα τριάντα λεπτά της ώρας την περιχύνουμε με το βραστό λάδι. Αυτό γίνεται 3-4 φορές και την βγάζουμε.

Γλυκό Ψυγείου
Μια «Μόρφατ» κονσέρβα ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό.
Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκό με ανανά
Τρία κουτιά ζελέ ανανά, δύο γιαούρτια «Φάγε», ενάμιση κιλό στραγγιστό, έναν ανανά κονσέρβα.
Διαλύουμε δύο κουτιά ζελέ ανανά στο οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας, ζάχαρη σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως (ένα τέταρτο εκτός ψυγείου, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει). Κτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτουμε το ζελέ να χτυπηθούν προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομματάκια. Το αφήνουμε στ ψυγείο μια νύχτα, όταν πήξει τελείως φτιάχνουμε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο, ένα ζεστό) και αφού κρυώσει το ρίχνουμε από πάνω και το αφήνουμε να πήξει.

Γιαούρτι παρφέ βύσσινο
Μια κομπόστα 800 γραμμ. βύσσινο, ένα κουτί ζελέ βύσσινο, μια κουταλιά ζελατίνη σκόνη, δύο αυγά χωρισμένα, ? κούπας ζάχαρη, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου , πενήντα γραμμ. σαντιγί.
Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα βύσσινα και χωριστά το ζουμί. Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό να γίνει 3 κούπες. Με τις δύο κούπες φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο και βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει. Στο υπόλοιπο ζουμί ανακατεύουμε τη ζελατίνη και  αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει η ζελατίνη, ρίχνουμε μέσα τα  κροκάδια και τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε το μίγμα ώσπου να πήξει να αφρατέψει. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί  κι όταν  κρυώσει λίγο ανακατεύουμε χτυπώντας το με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και τα αφήνουμε έως ν’ αρχίζει να μισοπήζει. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή, ομοιογενή  ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μισοπηγμένο ζελέ του γιαουρτιού και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
Βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το μισοπηγμένο  ζελέ βύσσινο και αδειάζουμε μέσα στη φόρμα πάνω από το στερεοποιημένο ζελέ του  γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και στολίζουμε με  σαντιγί. Διατηρείται στο ψυγείο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ