22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά – Σουφλέ

Ημερομηνία:

Μπουγιουρντί:

Σε πήλινο σκεύος (γιουβέτσι) βάζουμε μια στρώση κασέρι, μια στρώση τυρί άσπρο, μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι αι φουρνίζουμε.

Τυροσαλάτα:

Τυρί φέτα, σκόρδο κοπανισμένο, λάδι, ρίγανη, πιπέρι, γιαούρτι. (προαιρετικά ξύδι)

Τυροκαυτερή:

Τηγανίζομε 1-2 καυτερές πιπεριές (τις κίτρινες). Τθς ψιλοκόβομε βάζομε τυρί φέτα λιωμένη, λάδι απ’ το τηγάνισμα της πιπεριάς, σκόρδο κοπανισμένο και ξύδι.

Πατάτες γεμιστές με τυρί (2) :

12 – 13 πατάτες. Ψήνονται επί 1 ώρα κομμένες στη μέση με τα φλούδια τους στους 200 βαθμούς. Αδειάζω το εσωτερικό της. Ανακατεύω , με δύο αυγά, 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο μια μικρή κρέμα γάλακτος , 1 βαθύ πιάτο γραβιέρα ξυσμένη, λίγο ζαμπόν. Τις γεμίζω και ξανά για λίγο στο φούρνο.

Τυροπιτάκια:

Τέσσερις φλιτζάνες τυρί (κόκκινο στρογγυλό) δύο φλιτζάνες γάλα, τρία αυγά ένα μπέικη 3-4 φλιτζάνες αλεύρι ( μέχρι να πλάθονται).

Πλάθομε στρογγυλά σαν κεφτεδάκια και αλευρώνομε. Ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς έως να ροδίσουν.

Τυρί φέτα σαγανάκι:

200 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή, 1 ποτήρι γαλέτα, δύο κρόκοι αυγών, μισό φλιτζάνι γραβιέρα, 100 γραμμ. βούτυρο.

Χτυπάμε τους κρόκους με την τριμμένη γραβιέρα. Κόβομε το τυρί σε φέτες πάχος ένα εκατοστό τις βουτάμε στο αυγό τις κυλάμε στην γαλέτα και τηγανίζομε σε σαγανάκι με το βούτυρο.

"google ad"

Τυρόπιτα:

Τυρί φέτα, τυρί ρεγγάτο, τυρί ανθότυρο, 4 αυγά, 2 κρέμες γάλακτος πιπέρι, φύλλο χοντρό, λίγο βιτάμ για επάλειψη. Αλείφουμε το ταψί με βιτάμ και στρώνουμε το φύλλο. Ρίχνουμε πρώτα την φέτα την απλώνουμε, μετά απλώνουμε το ρεγγάτο μετά τον ανθότυρο. Κτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και το απλώνουμε στη στρώση. Τα στρώνομε με το υπόλοιπο φύλλο. Το αλείφουμε με βιτάμ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Ψήνουμε 45 λεπτά.

Πεϊνιρλί με γέμιση τυριά:

Μισό κιλό αλεύρι, 30 γραμμ. μαγιά φρέσκια ή ξερή λίγο αλάτι μισό φλιτζάνι λάδι, νερό.

Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη φρέσκο βούτυρο, ζαμπόν, μπέικον ή τσιγαρισμένο κιμά.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα στη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι το αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε με δύναμη. Προσθέτομε λίγο – λίγο νερό προσέχοντας μην λασπώσει η ζύμη. Την χωρίζουμε σε μπάλες και τις αφήνομε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γεμίζουμε μια , μία τις βαρκούλες με το ζαμπόν και το τυρί και το μπέικον και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγουν απ’ τον φούρνο βάζομε σε κάθε μια ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...