13.7 C
Chania
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Πουτίγκα με δαμάσκηνα φρέσκα
Τρείς κουταλιές σούπας αλεύρι, τρία αυγά, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη ψιλή, μισό λίτρο γάλα, 25 γραμμάρια βούτυρο, 575 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο, μια κουταλιά σούπας άχνη.
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω το αλεύρι και χτυπάω για να γίνει ζύμη. Ζεσταίνω το γάλα και το προσθέτω σιγά σιγά στη ζύμη. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό. Ρίχνω μέσα λίγη ζύμη, τα δαμάσκηνα με το κομμένο κομμάτι προς τα κάτω. Συμπληρώνω από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Κόβω το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, τα σκορπάω από πάνω και ψήνω για 30 λεπτά  περίπου. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και τη ξαναβάζω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δαμάσκηνα κονσέρβα. (Το σκεύος πρέπει να είναι ρηχό).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και Βασιλικής Ακαδημίας Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας (RACEF) στα Χανιά, με έμφαση σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Data Science.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο στο Ηράκλειο με στήριξη Περιφέρειας Κρήτης. Συμμετοχή 18 αθλητών στο Lyttos Beach Χερσονήσου. Επίσκεψη Σιάχου και Επιτροπάκη στον Συριγωνάκη.

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελου Τουρνά

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς επισκέφθηκε το Ηράκλειο για σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2026. Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και φορείς πολιτικής προστασίας.

15η Έκθεση/Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας στα Χανιά στις 29-30 Απριλίου 2026

Η 15η Έκθεση/Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται στις 29-30 Απριλίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Κρήτης, συμμετοχή όλων των σχολείων.