Πατσαβουρόπιτα:
1 πακέτο φύλλο για γαλακτομπούρεκο, 4 αυγά, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 μπέικη, βανίλια, 1 γιαούρτι φρέσκο.
Βουτυρώνω το ταψί. Τα φύλλα όλα αλάδωτα τα απλώνω στο ταψί και τα πατσαβουριάζω. (Τα διπλώνω σε μεγάλες πιέτες όπως στις πλισέ φούστες). Χτυπώ τ’ αυγά με ζάχαρη και αναμιγνύω με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνω πάνω στα φύλλα. Βάζω στο φούρνο. Όταν ψηθεί περιχύνω με σιρόπι.
Σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια νερό, 2 ζάχαρη, 10 λεπτά βράσιμο. Γλυκό να είναι κρύο – σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζω με λίγη κανέλλα.