Πατάτες γεμιστές:
12-13 πατάτες.
Ψήνονται σε 1 ώρα κομμένες στη μέση με τα φλούδια στους 200 βαθμούς. Αδειάζω το εσωτερικό της. Ανακατεύω, με δύο αυγά, 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, μια μικρή κρέμα γάλακτος, 1 βαθύ πιάτο γραβιέρα ξυσμένη , λίγο ζαμπόν.
Τις γεμίζω και ξανά για λίγο στο φούρνο.
Κέικ απλό:
250 γραμμ. βιτάμ, πέντε αυγά, δύο ποτήρια ζάχαρη όχι γεμάτα, 1 ποτήρι γάλα όχι γεμάτο, 1 φαρινάπ, 5 βανίλιες, ξύσμα λεμονιού.
Αν θέλομε κέικ με πορτοκάλι βάζομε μισό γάλα, μισό πορτοκαλόζουμο και ξύσμα πορτοκαλιού.
Αν θέλομε κέικ με γιαούρτι το γάλα το αντικαταστούμε με 1 γιαούρτι.
Αν θέλομε κέικ σοκολάτα βάζομε σε λίγο μείγμα 3 κουταλιές κακάο και το ρίχνομε στο υπόλοιπο μείγμα χωρίς να το κουνήσομε.
Κέικ με λεμόνι:
Τρία ασπράδια, 1 ποτήρι ραφινέ , ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, 3 κρόκους , μισό ποτήρι λεμόνι περίπου , ανθόνερο, ένα τέταρτο ποτηράκι κονιάκ , ένα τέταρτο ποτηράκι γάλα, δύο ποτήρια αλεύρι τέσσερεις κουταλιές μπέικη.
Φόρμα , ψήσιμο στους 175 βαθμούς τρία τέταρτα.
Κέικ μανταρίνι:
Μισό ποτήρι ραφινέ, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, δύο ποτήρια αλεύρι, 1 μπέικη, 3 αυγά , μισό ποτήρι μανταρίνι με ανθόνερο όχι γεμάτο, ένα τέταρτο κρασοπότηρο κονιάκ με γάλα, ξύσμα μανταρινιού.
Τιραμισού:
3 παντεσπάνια, 350 γραμμ. ανθότυρο, 220 γραμμ. ζάχαρη, τρία αυγά, δύο βανίλιες, 3 κουταλάκια κονιάκ.
Χτυπάμε κρόκους με ανθότυρο μετά ρίχνουμε ζάχαρη χτυπάμε, και μαρέγκα. Κουκίζω με κακάο σιρόπι. Δύο ποτήρια νερό, μισό ποτήρι ζάχαρη, 1 κουταλιά νες – καφέ, 3 κουταλιές κακάο.
Να πάρει 1-2 βράσεις να κρυώσει και βρέχουμε τα παντεσπάνια τοποθετώντας ανάμεσα τους την κρέμα.