Τούρτα καραμελέ:
Παντεσπάνι: 5 αυγά, 1 φλιτζάνα ζάχαρη όχι γεμάτη, 1 μπέικη, δύο βανίλιες.
Κρέμα: Τρία αυγά ολόκληρα, (ασπράδια μαρέγκα), 1 βιτάμ μαλακό, 1 φλιτζάνα ζάχαρη άχνη όχι γεμάτη.
Χτυπάμε το βούτυρο με άχνη, βάζουμε τους κρόκους , τα ασπράδια μαρέγκα, τα χτυπάω ελαφρά και βάζουμε λίγη βανίλια.
Σιρόπι: Ένα ποτήρι νερό , επτά κουταλιές ζάχαρη, δύο κουταλιές κακάο, δύο κουταλιές νες καφέ. Όταν αρχίζει να βράζει μετράμε να βράσει για 10 λεπτά.
Καραμελέ: 1 νεροπότηρο ζάχαρη, 1 νεροπότηρο αμύγδαλα αξεφλούδιστα καβουρδισμένα.
Βάζομε τη ζάχαρη να ψήνεται. Όταν γίνεται σιρόπι καφετί θα ρίξουμε τα αμύγδαλα και το μίγμα, αμέσως σε βουτυρωμένο ταψί να κρυώσει. Όταν κρυώσει το περνάμε λίγο – λίγο και τα κοπανίζομε όχι πολύ ψιλά τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε το παντεσπάνι μισό σιρόπι από πάνω κρέμα , μισά αμύγδαλα , παντεσπάνι σιρόπι κρέμα αμύγδαλα. Ταψί Νο 32.
Φανουρόπιτα:
Τέσσερεις (4) φλιτζάνες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα , ένα φλιτζάνι τσαγιού ραφινέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού και δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη, 12 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού , μισό φλιτζάνι τσαγιού ,νερό ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνα σταφίδες, μισή φλιτζάνα καρυδόψιχα χοντροκομμένη άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ανακατεύω αλεύρι και κανέλα. Βάζω λάδι συν ζάχαρη, συν χυμό συν νερό, συν ξύσμα, και χτυπώ και ρίχνω αλεύρι, σταφίδα και καρύδια. Ανακατεύω καλά. Αλείφω με λάδι το ταψί Νο 32. Το πασπαλίζω ελαφρά με αλεύρι. Βάζω μέσα το μείγμα ψήνω για 45’ σε μέτριο φούρνο.
Όταν κρυώσει κοσκινίζομε άχνη ζάχαρη.