23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κέικ καρύδας με σιρόπι
Ενάμιση ποτήρι αλεύρι, ενάμιση ποτήρι καρύδα ινδική, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές μπέικι, έξι αυγά, ένα βιτάμ, ένα ποτηράκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια νερό, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού, ανθόνερο.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την καρύδα και σταδιακά από λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικι. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 45 λεπτά.
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό το λεμόνι και τη βανίλια ή το ανθόνερο, προς το τέλος όμως. Βράζουμε μέχρι να δέσει για σιρόπιασμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως.

Ρολό κακάο
Ένα ποτήρι αλεύρι, πέντε κουταλιές κακάο, πέντε αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα τρίτο από ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, ενάμιση κουταλάκι μπέικι πάουντερ, τρεις βανίλιες
Για τη γέμιση: Ένα κουτί έτοιμη σαντιγύ ή μαρμελάδα της αρεσκειάς μας, μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κονιάκ, στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικι, τις βανίλιες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (με κουτάλι και όχι στο μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Στρώνομε μια λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί, απλώνομε το μείγμα και το ψήνομε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά περίπου. Όταν ξεκολά το γλυκό εύκολα από τη λαδόκολλα είναι έτοιμο. Το αναποδογυρίζομε σε άλλη λαδόκολλα στην οποία έχομε σκορπίσει ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει λίγο, απλώνουμε τη σαντιγύ τυλίγομε σε ρολό και βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβομε σε φέτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...