Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Μπακαλιάρος τηγανιτός
Δύο φύλλα μπακαλιάρο. Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.

Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες

Υλικά: 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση: Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον 24 ώρες. Τον αλλάζετε πέντε ή έξι φορές. Μετά αφαιρέστε το δέρμα τα κόκκαλα και ξεψαχνίστε τον. Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι ελάχιστο αλάτι, νερό και δουλέψτε για να γίνει ένας ρευστός χυλός. Προσθέστε το μπακαλιάρο και ανακατέψτε. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι και όταν κάψει καλά ρίξτε με το κουτάλι τις κροκέτες γυρίστε τις και όταν ροδίσουν και φουσκώσουν βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Σουφλέ με αγκινάρες (1)

Δύο κουτιά με αγκινάρες, τις κόβουμε φέτες, αλάτι, πιπέρι άσπρο. Μια φλιτζάνα ποικιλία τυριών. Μια φλιτζάνα μαγιονέζα, μισή φλιτζάνα κρέμα γάλακτος. Όλα μαζί σε πυρέξ. Τα ψήνουμε 40 λεπτά.

Σουφλέ με αγκινάρες (2)

Μια στρώση αγκινάρες, μια στρώση τυρί τοστ, μια στρώση ζαμπόν, μια στρώση τυρί κασέρι, γραβιέρα, στάκα, από πάνω μπεσαμέλ.

Μύδια με καυτερή σάλτσα

Φτιάχνουμε μια σάλτσα με λάδι, ντομάτες ψιλοκομμένες, κρεμμύδια ξερά, ρίγανη και καυτερή πιπεριά ν’ ακούγεται. Βράζουμε , ρίχνουμε το ανάλογο νερό έως ότου χυλώσει η σάλτσα. Μετά ρίχνουμε καθαρισμένα τα μύδια και στο τέλος ρίχνουμε με τα φλούδια της, πολύ λεπτές φέτες λεμόνι.

Κρεμμυδοκαλίτσουνα

Φύλλο: Ένα κιλό αλεύρι, ένα τέταρτο φαρίνα κόκκινη, αλάτι, λάδι και λίγο κρασάκι. Ανοίγουμε φύλλο χονδρούτσικο.
Γέμιση: Ένα κιλό και παραπάνω κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα τρίβουμε με αλάτι. Τα βάζουμε σε σουρωτό να σουρώσουν, τα ξαναστραγγίζουμε να μην έχουν υγρά. Ψιλοκόβουμε μάραθο , βάζουμε πιπέρι, αλάτι, μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι, μια πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη, τα κάνουμε μείγμα κόβουμε με το ανάβαθο πιάτο του φαγητού το φύλλο.
Γεμίζουμε και κλείνουμε. Λαδώνουμε και κλείνουμε τα καλτσούνια. Λαδώνουμε ένα ταψί, τα βάζουμε μέσα και φουρνίζουμε, όταν τα κάνουμε στο τηγάνι στη γέμιση βάζουμε κάπως λιγότερο λάδι.

Χαλβάς (2)

Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό.
Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις