19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μηλόπιτα 1
6-7 ξινόμηλα, τρία τέταρτα από το μεγάλο βιτάμ, δύο φλυτζάνες ζάχαρη μια φλυτζάνα αλεύρι, 1,5 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι μπέικιν, 1 ποτηράκι κονιάκ, 4 αβγά.
Τρίβομε το βιτάμ με το μισό φλυτζάνι τη ζάχαρη. Έχομε καθαρίσει τα μήλα και τα κόβομε σε ροδέλες. Απλώνομε το βιτάμ στο ταψί και μετά βάζομε τα μήλα στο ταψί και τα πασπαλίζομε με το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι ζάχαρη και κανέλα. Εν τω μεταξύ έχομε χτυπήσει τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, με το μπέικιν ανακατεύουμε και το ρίχνομε μέσα. Ψήνομε σε φούρνο, 150 βαθμών, μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις την βγάλομε, την αναποδογυρίζομε σε πιατέλα και την πασπαλίζομε με άχνη και κανέλα.

Μηλόπιτα 2
Ταψί νούμερο 32
Παντεσπάνι: Τέσσερα αβγά, μιάμιση φλυτζάνα αλεύρι, ένα μπέικιν, μια φλυτζάνα ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού.
Στρώνουμε στο ταψί μιάμιση φλυτζάνα του καφέ ραφινέ, πασπαλίζομε μια κουταλιά κοφτή ζάχαρη κοπανισμένη, στρώνομε τα μήλα ένα δάχτυλο στο πάχος. Περίπου 4 μήλα πράσινα. Τα πασπαλίζομε με κανέλλα ρίχνομε το παντεσπάνι και το φουρνίζομε. Όταν το βγάλομε το σιροπιάζομε με κρύο σιρόπι (Το αναποδογυρίζομε βέβαια να είναι τα μήλα πάνω).
Σιρόπι: δύο νεροπότηρα νερό, ένα ζάχαρη, λίγο βράσιμο. Σιροπιάζουμε πολύ προσεκτικά κουταλιά – κουταλιά το σιρόπι και όσο πάρει.

Καρυδόπιτα
1 νεροπότηρο καρύδια, 1 νεροπότηρο κοπανισμένη φρυγανιά (γίνεται πιο ωραία με την φρυγανιά, απ’ ότι με το σιμιγδάλι), 1 ποτήρι ζάχαρη, 8 αυγά, ξύσμα λεμονιού.
Σιρόπι: ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό.
Από πάνω όταν σχεδόν κρυώσει ρίχνομε μια κρέμα:
Κρέμα: 5 νεροπότηρα γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, 2 αυγά, 4 κουταλιές κορνφλάουρ, 2 κουταλιές αλεύρι. Περίπου στο μισό γάλα ανακατεύουμε το κορνφλάουρ και το αλεύρι. Τα αβγά τα ρίχνομε μόλις λίγο ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα και ανθόνερο τα ανακατεύομε και ψήνομε κρέμα.

Κασερόπιτα
300 γρ. (τριακόσια) κασέρι, 4 αβγά, μια φλυτζάνα τσαγιού φρέσκο γάλα, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο, πιπέρι, 300 γρ. φύλλο κρούστας, μισό φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα, δυόσμο ψιλοκομμένο.
Κόβομε το κασέρι λεπτές φέτες, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτομε το γάλα. Αλείφομε με βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί 33χ23. Στρώνομε τα μισά φύλλα καλά βουτυρωμένα ένα – ένα. Βάζομε πάνω σε μια στρώση το κασέρι, την κεφαλογραβιέρα και δυόσμο. Τα σκεπάζομε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Κόβομε σε κομμάτια. Ρίχνομε από σιγά το μείγμα των αβγών και αφήνομε περίπου 20 λεπτά να το απορροφήσει. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ