Σπιτικές προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Καλαμαράκια γεμιστά
Ένα κιλό μεγάλα καλαμάρια, τρία τέταρτα ποτηριού λάδι, τρία κρεμμύδια τριμμένα ξερά, ένα ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι ρύζι καρολίνα, μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, μισό ποτήρι άσπρο κρασί, τρεις κουταλιές χυμό λεμονιού.
Καθαρίστε τα καλαμάρια χωρίς να τα κόψετε. Βγάλτε με προσοχή, μη μείνει κομμάτι μέσα, όλο το κόκκαλο και το νεύρο. Ψιλοκόψτε τα κεφάλια και τα πλοκάμια. Σε δυνατή φωτιά βάλτε σε κατσαρόλα λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κεφάλια και πλοκάμια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε να μείνουν με το λάδι. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Γεμίστε με το μείγμα τα καλαμαράκια, ράψτε τα από πάνω με χονδρή κλωστή και βάλτε τα σε κατσαρόλα το ένα πλάι στο άλλο. Ανακατέψτε το κρασί με το λεμόνι και περιχύστε τα. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου.

Μανιτάρια ογκρατέν
Ένα κιλό μανιτάρια, ένα κρεμμύδι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, λίγο λευκό κρασί, δύο κρόκοι αβγών, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Πλένετε τα μανιτάρια και το κόβετε σε λεπτά φετάκια, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπίζετε από πάνω το ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο στους 220-250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 15’.

Σπανάκι ογκρατέν
Ένα κιλό σπανάκι, ζεματισμένο, μια κρέμα γάλακτος, τέσσερα αβγά και διάφορα τυριά. Τσιγαρίζω 2-3 κρεμμύδια και μετά ρίχνω το σπανάκι και το τσιγαρίζω κι αυτό πολύ καλά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Αλατοπιπερώνω και το ανακατεύω με άσπρο τυρί φέτα. Βάζω το μισό σπανάκι σ’ ένα πυρέξ, ψιλοκόβω ζαμπόν και κασέρι και από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι – κασέρι και περιχύνω με τέσσερα αβγά χτυπημένα και ανακατεμένα με την κρέμα γάλακτος και βάζω στο φούρνο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live