24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Σουμάδα
Διακόσια πενήντα γρ. άσπρη ψίχα αμύγδαλα, ενάμιση έως δύο κιλά ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, ανθόνερο, εσάνς πικραμύγδαλο.
Αλέθομε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά και τα βάζομε σ’ ένα πανί σμιχτό ή και διπλό. Αφού βράσομε δυόμιση λίτρα νερό το ρίχνομε λίγο – λίγο και σφίγγομε το πανί μέχρι να τελειώσει το νερό και να μην βγάζει άσπρο ζουμί. Βράζομε το ζουμί με την ζάχαρη και στο γύρισμα ρίχνομε το αλάτι, ανθόνερο, πικραμύγδαλο. Διατηρείται στο ψυγείο. Πίνεται ζεστή ή παγωμένη.

Μυρμηγκόπιτα
Ένα φλυτζάνι ζάχαρη, δύο φλυτζάνια αλεύρι, έξι αβγά, δύο βανίλιες, ένα μπέικιν, ένα φλυτζάνι τρούφα. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς μισή ώρα.
Σιρόπι: ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, δύο φλυτζάνια νερό. Να βράσει πέντε λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνω στο κρύο κέικ.
Από πάνω βάζω κρέμα: ένα φλυτζάνι νερό, ένα κουταλάκι γλυκού βιτάμ, τέσσερεις κουταλιές σούπας κακάο, δέκα κουταλάκια γλυκού ζάχαρη, δύο κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ και βράζω να πήξουν και περιχύνω το γλυκό.

Καλιτσουνάκια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: ένα κεσέ γιαούρτι, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, ένα φακελάκι μπέικιν και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσομε τα συκωτάκια για λίγο τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε. Σοτάρομε και ένα τέταρτο κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αβγό και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ. Φτιάχνομε καλιτσουνάκια και φουρνίζομε.

Μπουγάτσα με γιαούρτι (εύκολη)
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, τέσσερα αβγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικιν.
Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμιση ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα λεπτά.

Σαλάτα με κρέπες
Φτιάχνομε 6-7 κρέπες σε μέτριο τηγάνι.
Επτακόσια γρ. μαγιονέζα, ένα τόνο κονσέρβα, βρασμένο αρακά, ντομάτα, καρότα σε κονσέρβα μισοτριμμένα.
Απλώνω μια κρέπα, αλείφω με μαγιονέζα και απλώνω μια στρώση αρακά βρασμένο, αλάτι, πιπέρι. 2η κρέπα, πάλι μαγιονέζα και φέτες ντομάτας. 3η κρέπα, μαγιονέζα, καλαμπόκι, 4η κρέπα, μαγιονέζα, καρότο, 5η κρέπα, μαγιονέζα, τουρλού (που βάζομε στην ρώσικη), 6η κρέπα μαγιονέζα και καρότο πολύ και τον μισό θρυμματισμένο τόνο πάνω. Πολύ μαγιονέζα γύρω – γύρω στα πλαϊνά να καλυφθούν εντελώς και πολύ τριμμένο καρότο και τον υπόλοιπο τόνο. Μοιάζει με τούρτα και είναι πολύ δροσιστική και εμφανίσιμη.

Κρέπες
Δύο φλυτζάνια γάλα, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αβγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Σε ένα τεφάλ τηγάνι βουτυρωμένο απλώς ρίχνομε ένα φλυτζανάκι χυλό, τον γυρίζομε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ