Μοσχάρι με μανιτάρια
Βάζομε το μοσχάρι με το λάδι μια με μιάμιση ώρα να σιγοψηθεί με 3-4 σκελίδες σκόρδο. Όταν τραβήξει το νερό του το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και τα μανιτάρια
Καλιτσουνάκια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: Ένα κεσέ γιαούρτι, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι. ένα φακελάκι μπέικιν και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσομε τα συκωτάκια για λίγο, τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε. Σοτάρομε και ένα τέταρτο κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αβγό και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ. Φτιάχνομε καλιτσουνάκια και φουρνίζομε.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι Μπάρμπα – Μπεν, ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια, 5-6 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, τέσσερις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες.
Στρώνουμε πάνω από το ρύζι αρκετή μαγιονέζα γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.
Πολύχρωμη κινέζικη σαλάτα
Πεντακόσια γρ. βρασμένο καλαμπόκι, μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τριακόσια γρ. βρασμένες γαρίδες, μία κουταλιά λάδι, μία κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά γούστερ – σως, αλάτι, πιπέρι, ένα κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο, ένα – δύο μήλα κομμένα σε κύβους με την φλούδα, σέλινο ψιλοκομμένο, καρύδια, κρεμμύδι.
Όλα τα παραπάνω τα ανακατεύουμε με μαγιονέζα.