23.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Παγωτό
Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Ρίχνομε ένα εβαπορέ γάλα χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνομε κι ένα ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνομε στο μείγμα μαστίχα Χίου κοπανισμένη. Βάζομε στην κατάψυξη για μια ώρα. Ξανά χτύπημα. Ξανά στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Από πάνω βάζομε αμύγδαλα καραμελέ, γλυκό του κουταλιού ή κουβερτούρα λιωμένη.

Γλυκό ψυγείου
Μια μόρφατ, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζομε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζομε με κουβερτούρα τριμμένη και ψυγείο.

Γλυκό με ανανά
Τρία χαρτιά ζελέ ανανά, ενάμιση κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα ανανά κονσέρβα.
Διαλύομε δύο χαρτιά ζελέ ανανά και προσθέτομε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό ζεστό κι ένα κρύο και τ’ αφήνομε να κρυώσει εντελώς (ένα τέταρτο εκτός ψυγείου, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει).
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτομε το ζελέ να χτυπηθούν προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομμάτια. Αφήνομε στο ψυγείο για μια νύχτα. Όταν πήξει τελείως φτιάχνομε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο ένα ζεστό) και αφού κρυώσει με μια κουτάλα το ρίχνομε πάνω από λίγο – λίγο και ξανά ψυγείο να πήξει.

Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι
Διακόσια γρ. μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε σε γάλα με κονιάκ.
Για την κρέμα: τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές σούπας κορνφλάουρ πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Κρέμα πορτοκάλι από πάνω: τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα ΒΙΟΧΥΜ, συμπυκνωμένη (μισό χυμό, μισό νερό), αν στο μέρος σας δεν υπάρχει ΒΙΟΧΥΜ βάζετε τρία νεροπότηρα φρέσκο χυμό με ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια και δύο κουταλιές ζάχαρη (αν ο χυμός είναι συμπυκνωμένος)

Γλυκό με γιαούρτι και φράουλες
Οκτακόσια πενήντα γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλες, διακόσια γρ. ζελέ φράουλα, διακόσια γρ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ένα ποτήρι κονιάκ, τέσσερα ποτήρια νερό.
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μίξερ. Βράζομε δύο ποτήρια νερό να διαλύσομε το ζελέ και άλλα δύο νερό κρύο για να κυρώσουν. Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομε καλά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα. Τα βάζομε στο πυρέξ και ψυγείο. Την άλλη μέρα ρίχνομε από πάνω ένα ζελέ κανονικό φράουλα και στο ψυγείο κάμποσες ώρες.

Γιαουρτογλυκό εύκολο και νόστιμο
Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο καραμέλα, δύο πακέτα πτι-μπερ, το ένα βανίλια το άλλο σοκολάτα, μια μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους,
Ανακατεύομε καλά γιαούρτι με γάλα, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ανακατεύομε στο γιαούρτι. Από πάνω μαρμελάδα και ψυγείο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ