Γλυκά ψυγείου
Με γιαούρτι και ζελέ φράουλα
Σε πυρέξ στρώνομε δύο στρώσεις πτι-μπερ βουτηγμένα σε ζεστό γάλα.
Χτυπάμε ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό με ένα ζελέ φράουλα διαλυμένο κανονικά. Το στρώνομε πάνω στα μπισκότα. Κόβομε φέτες φράουλα και τις κολλάμε σε όλη την επιφάνεια του γιαουρτιού. Βάζομε στην κατάψυξη. Βγάζομε και ρίχνομε από πάνω ένα ζελέ φράουλα κανονικό. Αφήνομε στην συντήρηση μερικές ώρες και είναι έτοιμο.
Τούρτα καραμελέ
Μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε ελαφρά σε γάλα με δύο κουταλιές κονιάκ. Βάζομε μια στρώση.
Φτιάχνομε κρέμα με τρία ποτήρια γάλα, ένα ποτήρι ζάχαρη δύο κουβερτούρες και τέσσερεις κουταλιές κορνφλάο. Τη ρίχνομε αμέσως στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η κρέμα βάζομε τη σαντιγύ.
Η σαντιγύ γίνεται: Μια μόρφατ που τη χτυπάμε με μια φλυτζάνα όχι καλά γεμάτη ζάχαρη άχνη. Την βάζομε στο ψυγείο και όταν τη σερβίρομε πασπαλίζομε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τα αμύγδαλα καραμελέ τα φτιάχνομε ως εξής: Ζάχαρη σε τεφάλ με λίγες σταγόνες νερό και τα αμύγδαλα ασπρισμένα. Αμέσως μόλις καραμελώσουν τα τραβάμε από τη φωτιά.
Κορμός
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γρ. φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλυτζάνια γάλα, δύο φλυτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα. Τέσσερεις κουταλιές γεμάτες κακάο. Πεντακόσια γρ. άχνη, δύο ποτηράκια του καφέ κονιάκ.
Χτυπάω το βούτυρο πολύ καλά, ρίχνω άχνη, τους κρόκους, τα ασπράδια μαρέγκα, το κονιάκ, το κακάο και κρατάω ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα και την βάζω στο ψυγείο για να διακοσμήσω το γλυκό.
Μετά ρίχνω τα μισά καρύδια, τα μισά αμύγδαλα. Έχω ήδη ετοιμάσει τα μπισκότα σε μικρά τετράγωνα και ρίχνω το μείγμα μέσα στα μπισκότα και μετά ρίχνω το γάλα και ανακατεύω καλά. Τα τυλίγω σε δύο λαδόκολλες και τα βάζω δύο ώρες στην κατάψυξη. Μετά αφαιρώ το χαρτί αλείφω με την κρέμα και τα τυλίγω με καρύδια και αμύγδαλα.
Μπαβαρουά ανανά
Ένα πακέτο πτι-μπερ μπισκότα, ένα κουτί κομπόστα ανανά των 800 γρ. δύο πακέτα ζελέ ανανά, διακόσια πενήντα γρ. γιαούρτι στραγγιστό, σαντιγύ.
Σπάστε τα πτι-μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτή φόρμα. Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόψτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρείστε το σιρόπι, συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν τέσσερεις κούπες.
Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το άλλο μισό και βάλτε στο ψυγείο.
Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα.
Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Αδειάστε στα στρωμένα μπισκότα το μισό μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Βάζετε από πάνω τα κομμάτια του ανανά και κουταλιά – κουταλιά το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και στόλισμα με σαντιγύ και ανανά.