16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Πιλάφι:

5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε.

Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι.

Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι.

Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα:

Υλικά: Ταλιατέλες κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές.

Εκτέλεση: Βράζουμε ταλιατέλες με μπόλικο νερό και λίγο λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, σπανάκι, λουκάνικα ή σαλάμι. Ρίχνουμε κρέμα γάλακτος μια κουταλιά πελτέ, παρμεζάνα και το ανακατεύω.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στις ταλιατέλες με τυρί από πάνω.

Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι:

Υλικά (για έξι άτομα):  250 γραμμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), 500 γραμμ. καθαρισμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, 300 γραμμ. γιαούρτι, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 125 γραμμ. βούτυρο, λίγο βούτυρο για το πυρέξ, 2 αυγά, 60 γραμμ. τριμμένο Gouda, λίγη φρυγανιά τριμμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Σοτάρετε το σπανάκι με λίγο βούτυρο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το Gouda και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Όταν έχουν αναμιχθεί καλά προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε λίγη φρυγανιά στα τοιχώματά του. Ρίξτε το μίγμα του σουφλέ στο πυρέξ, στρώστε το και ρίξτε λίγη φρυγανιά από πάνω. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για  40-45 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ