Μους Σοκολάτας:
Υλικά: 7 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη, 2 λιωμένες κουβερτούρες, 1 βανιλίνη.
Εκτέλεση: Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη άχνη στα ασπράδια και χτυπήστε τα για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπήστε τους κρόκους. Λιώστε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί, βάλτε τη βανιλίνη κι ανακατέψτε ελαφρά τη μαρέγκα, τους κρόκους και τη σοκολάτα. Σερβίρετε τη μους σε ποτήρια σαμπάνιας και βάλτε τα στο ψυγείο. Γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί και αμύγδαλα καβουρντισμένα.
Μερέντα:
Υλικά: 500 γραμμ. βούτυρο, 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, 80-100 γραμμ. κακάο, 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη (προαιρετική).
Εκτέλεση: Χτυπήστε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ ή με το σύρμα, για να λιώσει καλά και να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Μετ, προσθέστε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα κι αν θέλετε να έχει η μερέντα πιο γλυκιά γεύση βάλτε 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε πολύ καλά όλα τα υλικά και τοποθετήστε το μπολ με την μερέντα στο ψυγείο, 2 ώρες περίπου, για να πήξει και να παγώσει. Με τη λιχουδιά αυτή θα γαρνίρετε διάφορα γλυκά ή θα την αλείψετε στο ψωμί στα σάντουιτς των παιδιών.