Στα μέσα του 2024 η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Κανένα σχόλιο

Στα μέσα του 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική καθώς τότε θα δοθεί σε χρήση το μεγάλο καλώδιο που θα συνδέει το νησί με την Ηπειρωτική χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Ράδιο Κρήτη και της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχουν ποντιστεί 670 οπτικών ινών και πως μέχρι το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα ποντιστούν και τα υπόλοιπα χιλιόμετρα που υπομένουν.

Επίσης, 170 χιλιόμετρα έχουν ποντιστεί και έχουν να κάνουν με το 2ο από τα δύο καλώδια.

"Sponsored links"

Την ίδια ώρα και όπως είπε ο κ. Μάργαρης έχουν ξεκινήσει τα έργα υποδομών στην Αττική αλλά και στη Δαμάστα του Δήμου Μαλεβιζίου όπου θα τοποθετηθούν τα υπόγεια καλώδια.

Ο στόχος σύμφωνα με τον κ. Μάργαρη παραμένει η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής μέσα στο 2024 δηλαδή μέσα στο χρονοδιάγραμμα το οποίο αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Μεταξύ άλλων ο ο. Μάργαρης ανέφερε πως ο κύριος στόχος είναι να εξασφαλισθεί μέγιστη τροφοδοσία ενέργειας για τους κατοίκους της Κρήτης από την μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού με την Αττική.

Με την ολοκλήρωσή της, ο χώρος προκειμένου να ξεκινήσουν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη θα είναι μεγάλος και ενδεχομένως η ισχύ τους να φτάνει και να ξεπερνά της 2000 μεγαβατώρες την ώρα, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.

Ολοκληρώθηκε η μικρή διασύνδεση

Αναφερόμενος στην μικρή διασύνδεση του νησιού με την Πελοπόννησο η οποία έχει γίνει μέσω των Χανίων ανέφερε πως αυτή έχει βοηθήσει σε δύσκολες περιόδους με αποτέλεσμα η Κρήτη κάποιες φορές όταν είχε περίσσευμα ενέργειας, να έχει τροφοδοτήσει την υπόλοιπη χώρα.

Τέλος ο κ. Μάργαρης, δήλωσε πως στόχος είναι να χρησιμοποιούμε με τον βέλτιστο τρόπο όλες τις πηγές ενέργειας που έχουμε όπως είναι το φως, ο ήλιος, το νερό αλλά και άλλες προκειμένου να βοηθηθεί όχι μόνο η Κρήτη αλλά και ολόκληρη χώρα σε μία δύσκολη ενεργειακά περίοδο λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live