20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα χέρια μας το μέλλον μας

Ημερομηνία:

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια λειτουργίας, έχοντας 24.682 συνεταίρους και με δίκτυο 23 καταστημάτων στην Κρήτη και στην Αθήνα. Εντός αυτής της εικοσαετίας δημιουργήθηκε ένα ισχυρό πιστωτικό ίδρυμα, με υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση, ηγετικό ρόλο στην τραπεζική αγορά της Κρήτης και σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.
Δυστυχώς η παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας της χώρας δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί συνθήκες που καθιστούν αναγκαία την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών, εμπορικών και συνεταιριστικών, εντός του τρέχοντος έτους.

Το χαμηλό ύψος του ποσού που απαιτείται για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Τράπεζας αντικατοπτρίζει μια σημαντική ευκαιρία. Η άντληση των ζητούμενων κεφαλαίων αποκλειστικά και μόνο από τους συνεταίρους θα επιτρέψει στην Τράπεζα να μην προσφύγει στο μηχανισμό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω κρατικών πόρων.

Έτσι θα μπορέσει να διατηρήσει τον αμιγώς συνεταιριστικό της χαρακτήρα, μένοντας στον έλεγχο των συνεταίρων της, των οποίων και θα προστατευθεί η επένδυση, και θα είναι σε θέση να εξακολουθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την οικονομία των μελών της.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται σε θέμα μείζονος σημασίας η συμμετοχή όλων των παλαιών συνεταίρων, με όποιο ποσό μπορούν να διαθέσουν στα πλαίσια της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η αύξηση καλύπτεται επιτυχώς (και έτσι διατηρείται ο ιδιωτικός / συνεταιριστικός χαρακτήρας της Τράπεζας) εφόσον όλοι οι παλαιοί συνέταιροι συμμετάσχουν με το ποσό των 1.000 € περίπου έκαστος. Όπως βεβαιώνεται το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα βρίσκεται δεσμευμένο σε ειδικό έντοκο λογαριασμό και σε περίπτωση μη κάλυψης του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, θα επιστραφεί στους συνεταίρους. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από τη δική μας συμμετοχή θα κριθεί η ανάγκη ή μη προσφυγής στο μηχανισμό ανακεφαλαιοποίησης του ΤΧΣ, που θα απομειώσει τα δικαιώματά μας ως συνεταίρων. Η διαφύλαξη της αξίας των επενδύσεων μας, χωρίς να απομειωθεί η αξία τους, βρίσκεται λοιπόν, στα δικά μας χέρια.

«Κανείς δεν πρέπει να μείνει Α – Μέτοχος», γιατί με τη συμμετοχή μας θωρακίζουμε την αξία των συνεταιριστικών μας μερίδων, θα εξασφαλίσουμε καλύτερες προϋποθέσεις και επιτόκια για τις καταθέσεις μας και θα διατηρηθεί η διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων των πιστούχων στην Τράπεζά μας.

Όλοι μαζί και τώρα θα τα καταφέρουμε.

Τα Χανιά της προόδου είναι εδώ και θα το αποδείξουν.

ΑτΚ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...