24.8 C
Chania
Monday, July 14, 2025

Στα Χανιά η Λίνα Μενδώνη για την υπογραφή της Σύμβασης Αναστήλωσης των Ενετικών Νεωρίων – Έργο 20,7 Εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί τα Χανιά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με σκοπό την υπογραφή της σύμβασης για την αναστήλωση των Ενετικών Νεωρίων — ενός έργου που αποτελεί κορυφαία πολιτιστική προτεραιότητα για την πόλη και τη χώρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας ότι το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης. Η αποκατάσταση των ιστορικών Νεωρίων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021–2027» του ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 20.711.095 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτιστικής αποκατάστασης στην Κρήτη, το οποίο συνδυάζει την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς το εμβληματικό αυτό μνημείο του Ενετικού Λιμένα αναμένεται να αποκτήσει νέα χρήση και λειτουργική ζωή, ενισχύοντας την ταυτότητα και την επισκεψιμότητα της πόλης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική έρευνα για την πορεία με παλαιστινιακές σημαίες – Προσήχθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την...

Γάζα: Νεκρά 6 παιδιά που περίμεναν στην ουρά για να προμηθευτούν νερό

Δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική σήμερα, ενώ...

Μάντζος: Η Λιβύη αμφισβητεί ευθέως τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

«Πράξη επίσημης επιβεβαίωσης της επίμονης και συντονισμένης τουρκολιβυκής προκλητικότητας...

“Πανηγύρια” στον τουρκικό Τύπο για την καταγγελία της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Με πομπώδεις τίτλους αντιδρά ο τουρκικός Τύπος στην καταγγελία...