Στα Χανιά ο Στέλιος Πέτσας – Στο επίκεντρο το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Κανένα σχόλιο

Επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα Χανιά για τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Τα Χανιά είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Πέτσα στην Κρήτη, όπου σε κάθε περιφερειακή ενότητα παρουσιάζονται οι προτάσεις των Δήμων για ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο υπουργός ανέλαβε την δέσμευση ότι το σχέδιο του Δήμου Χανίων για την ένταξη σημαντικών έργων ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία θα βρει αρωγό το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόταση που παρουσίασαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και στελέχη του δήμου αφορά έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ που καλύπτουν και τις 14 προσκλήσεις του προγράμματος. Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την πρόταση του δήμου ολοκληρωμένη και με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης, «τα Χανιά δεν είναι μόνο μια πόλη με ιστορία, αλλά γράφει ιστορία και σήμερα, με πρωθυπουργό από εδώ, πολιτικό δυναμικό με πολύ μεγάλο εκτόπισμα και μία φιλόδοξη δημοτική Αρχή που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Και τέτοιου είδους σχέδια φυσικά έχουν αρωγό το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας σαν υπουργείο είναι μεγάλα, δεν είναι περιορισμένα, μπορεί όμως να έχουμε την συνέργεια που χρειάζεται και από αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να δώσουμε φτερά και όχι να ψαλιδίσουμε τις προσδοκίες που έχει η δημοτική Αρχή όταν παρουσίασε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο 60 εκατομμυρίων ευρώ».

"Sponsored links"

Ο κ Πέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι πόροι για αυτά θα αναζητηθούν είτε από το «Αντώνης Τρίτσης», είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ κάλεσε την δημοτική Αρχή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των Νεωρίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι, «η παρουσία του κ Πέτσα στα Χανιά δείχνει ότι το υπουργείο ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό μας που αφορά έργα με μεγάλο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία».

Από τα Χανιά ο κ Πέτσας έκανε γνωστό ότι για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών θα υπάρξει χρηματοδότηση ύψους 8-9 εκατομμυρίων συνολικά για να καλυφθούν, όπως είπε, οι δήμοι που έχουν επιβαρυμένο προϋπολογισμό με το νέο πλαίσιο που προσφέρει ωστόσο μεγαλύτερη ασφάλεια στις παραλίες.

Στην σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδακης και Βασίλης Διγαλάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, τέθηκαν ακόμα θεσμικά και λειτουργικά θέματα όπως αυτό της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

“Στόχος της επίσκεψης είναι να ακούσουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συνεργαστούμε μαζί τους για την προώθηση των θεμάτων τους και την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Κατόπιν, ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Χανίων, έχοντας συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, καθώς και με τους Δημάρχους του νομού, ενώ τελευταίος σταθμός του οι Άγιοι Απόστολοι, όπου και αναμένονται κάποιες συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον ίδιο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live