12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Στην Ασφάλεια Ρεθύμνου για συστάσεις οι γονείς του μαθητή που επιτέθηκε στην έγκυο καθηγήτρια

Ημερομηνία:

Μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα όχι μόνο του Ρεθύμνου αλλά και της Κρήτης γενικότερα έχει προκαλέσει το περιστατικό με την επίθεση μαθητή Γυμνασίου στην καθηγήτριά του στη διάρκεια του μαθήματος.

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες με την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό να ενημερώνει άμεσα τη Διεύθυνση του σχολείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης στον νομό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μαθητής χτύπησε την εκπαιδευτικό στην κοιλιά η οποία να σημειωθεί είναι έγκυος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εκπαιδευτικός ανέφερε το περιστατικό στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο να προβεί σε μηνύσεις. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι γονείς του μαθητή θα κληθούν από τις αρχές για αυστηρές συστάσεις, ενώ όπως όλα δείχνουν η διαχείριση της υπόθεσης θα γίνει ενδοσχολικά.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι στον μαθητή επιβλήθηκε αυστηρή τιμωρία όπως προβλέπεται από τον κώδικα των σχολείων ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα ομαλότητας στη σχολική μονάδα με τη συνδρομή των ψυχολόγων.

Στο πλευρό της εκπαιδευτικού τάσσεται και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.

Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές  τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη. Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη”.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ