18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στην Κούβα παράγουνε μαζικά εμβόλια, στην Ελλάδα ο πρώην Υπουργός Υγειας της κυβέρνησης της Αριστεράς τάσσεται ενάντια στα εμβόλια για τον κορωνοϊο

Ημερομηνία:

Σύγχυση προκαλούν οι νέες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη. Αν και η γραμμή του κόμματος είναι υπέρ των εμβολιασμών, ο κ. Πολάκης με σειρά αναρτήσεων και με παρέμβασή του στη Βουλή τάχθηκε ενάντια στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, αν και όχι ενάντια σε ολους τους εμβολιασμούς.

Χαρακτηριστικό ειναι ότι και στη σελίδα του στο facebook πολλοί αναγνώστες του σπεύδουν να ρωτήσουν αν πρέπει να σταματήσουν τον εμβολιασμό τους με τον κ. Πολάκη να απαντά ότι κανένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν “δεν έχει κάνει τη φάση τρία όπως απαιτείται”.

Τα σχόλια περί θανάσιμου κινδύνου από τους εμβολιασμούς, δινουν και παίρνουν.

Χαρακτηριστικό ειναι και το εξής απόσπασμα από τα πρακτικά της βουλής όπου ο κ. Πολάκης αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό και δεν προκειται να το κάνει λέγοντας τα εξής:

“Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Τα κορίτσια μου έκαναν τα εμβόλια. Όμως, έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια.”

Για να συνέχισει επαναλαμβάνοντας σειρά επιχειρημάτων του αντιεμβολιαστικου κινήματος:

“Είναι, λοιπόν, αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, από το SPUTNIK μέχρι το PHIZER, οκτώ-εννιά μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο που δόθηκε; Μπορεί να μου απαντήσετε; Γιατρός είστε. Είναι τριάμισι ή πέντε χρόνια το επόμενο που έχει δοθεί. Γιατί έγινε αυτό;”

Υπήρξε, λοιπόν, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ιατρικής εμβόλιο, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριπικό ξέρουμε είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό που έκανα είναι για εφ’ όρου ζωής.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η αρχική μελέτη φάσης 3 του PHIZER, του γνωστού εμβολίου, στα δημοσιεύματα που υπάρχουν και που μπορεί να τα βρει κανείς στο δίκτυο τον Οκτώβριο έλεγε θα τελειώσει η Φάση 3 τον Γενάρη, αφού μπουν τόσες χιλιάδες που στη μελέτη για να έχει στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα αυτή η αρχική μελέτη.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η μελέτη αυτή σταμάτησε 13 και είπε ότι «τελειώσαμε, όλα καλά», 13 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά που πήραν έκτακτη έγκριση τα μονοκλωνικά αντισώματα από τον FBA;”

Κι ενώ στην Ελλάδα ο κ. Πολάκης τάσσεται με τους αρνητές των εμβολιασμών, στην κομμουνιστική Κούβα που ζει μέσα στους αποκλεισμούς που της έχουν επιβάλλει οι ισχυροι του κόσμου, όχι μόνο δεν τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς αλλά προχωρούν στην κατασκευή του δικού τους εμβολίου ώστε να μην έχουν καμία είδους εξάρτηση από άλλη χώρα.

Το όνομα που έδωσαν στο εμβόλιο είναι Soberana, δηλαδή κυριαρχία, από τη βούληση του Κουβανικού λαού να διατηρήσει την κυριαρχία του.

Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που ο κορωνοϊός θερίζει και η κούραση των πληθυσμών απο τα διαρκή λοκντάουν οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, δημιουργείται όλο και μεγαλύτερη αναγκη για χρήση εμβολίων. Ομως τα εμβόλια έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια των πλούσιων χωρών του Βορρα και της Δύσης και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται μονες απέναντι στον ιό.

"google ad"

Η κομμουνιστική Κούβα θέλει να δώσει τη λύση τροφοδοτώντας τις χωρες της Λατινικής Αμερικής με φτηνά εμβόλια για όλους.

Ήδη, το Κουβανέζικο εμβόλιο χρησιμοποιειται απο τον Κουβανέζικο λαό με τον στοχο που έχει τεθεί να είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Αν τα καταφέρουνε, η Κούβα θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα έχει κατορθώσει να ανοσοποιήσει τον πληθυσμό της με εμβόλιο παραγωγής της.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...