19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα *

Με αυτόν τον αφορισμό τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο  και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ)  διαβεβαιώνουν τον Ελληνικό  ότι  ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών θα βρεθεί λύση  , ότι η χώρα θα κυβερνηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και η κανονικότητα που  «διαταράσσεται»  από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών θα αποκατασταθεί.

Αυτό που κρύβουν με επιμέλεια είναι το βασικό ερώτημα. Με ποιες πολιτικές θα αρθεί  το κοινωνικό αδιέξοδο, η πραγματική  κρίση που βιώνουν εδώ και χρόνια οι λαϊκές τάξεις  και που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί και που οδήγησαν το Κράτος στην πτώχευση και τους πολίτες στην απόγνωση και την ανασφάλεια.

Φτωχοποίηση, υποαπασχόληση, ακρίβεια, πληθωρισμός , υποδομές, εκποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, πλειστηριασμοί , μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κυρίως νέων,υπογενητικότητα, έλλειψη υποδομών , απουσία του κράτους σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα, Δημόσια Υγεία και ΕΣΥ  συνθέτουν την κρίση και το μέγεθος της  και για αυτά άκρα σιωπή , μοιρολατρία και εφησυχασμός.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρξει αυτοδυναμία του ενός ή του άλλου, αν θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, ή κυβέρνηση τεχνοκρατών, εάν θα μετακινηθούν βουλευτές από το ένα στο άλλο κόμμα , πράγματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με τους Κουβέλη,Καρατζαφέρη,Καμμένο, Παπαδήμο κ.α και με τις μεταγραφές  που ανακοινώνονται  κάθε τόσο  από τα κόμματα. Δεν πρόκειται για ποδόσφαιρο . Μιλάμε για τις ζωές μας και  κυρίως για το μέλλον της νέας γενιάς που βλέπει τα αδιέξοδα  και το απαιτεί  με τις κινητοποιήσεις της εισπράττοντας ξύλο ,χημικά και καταστολή.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλαδα μόλις έσπασε των φράγμα των 400 δις.δημοσίου χρέους με επιβάρυνση του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και που η Κομισιόν ανακοινώνει ότι στο τέλος του 2023 απενεργοποιείται η γενική ρήτρα διαφυγής. Με άλλα λόγια οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές δεσμεύσεις αναβιώνουν και επανέρχονται στο προσκήνιο.

Τα δε μέτρα στήριξης δεν θα συνεχιστούν όπως ξεκαθάρισε ο επίτροπος οικονομικών της Ε.Ε Πάολο Τζεντιλότι αναφέροντας ότι επανέρχεται η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τα  κράτη –μέλη με βάσει τα δημοσιονομικά αποτελέσματα  του 2023.

Είναι ανάγκη να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή. Με όρους Εθνικού συμφέροντος με  λύσεις  υπέρ αυτών που μαστίζονται από την κρίση και όχι υπέρ αυτών ντόπιων και ξένων που έκαναν την κρίση ευκαιρία  αρπαγής και κερδοσκοπίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της Νεολαίας που οργισμένη αναζητά μια ζωή με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

 

* ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...