Στη Βουλή από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου το αίτημα για ακατάσχετη και αφορολόγητη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων

Κανένα σχόλιο

Τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλες πρωτοβουλιών, ώστε η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 των Περιφερειών να είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με πρωτοβουλία του κ. Βαρδάκη και την συνυπογραφή 62 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η  συγκεκριμένη  ενίσχυση  δεν  είναι  ακατάσχετη, παρά το γεγονός ότι θεωρείται έκτακτο έσοδο, το οποίο ουσιαστικά χορηγείται µε τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται ο COVlD-19, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εισοδήματος και συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει φορολογητέο εισόδημα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν άμεσα το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη και να ενημερωθούν για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live