Στη Βουλή από το ΚΚΕ η μεγάλη έλλειψη φαρμάκων σε όλους τους νομούς της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Με ερώτηση που συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμαντώ Μανωλάκου έρχεται στη Βουλή το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων φαρμάκων στην Κρήτη.

Αναφέρεται σχετικά:

Το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία της Κρήτης, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων ακόμη και για σοβαρές παθήσεις. Το θέμα αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει ασθενείς, γιατρούς και φαρμακεία, διότι η έναρξη ή η συνέχιση μιας φαρμακευτικής αγωγής μετατρέπεται σε άλυτο γρίφο λόγω των ελλείψεων, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών.

"Sponsored links"

Τη συγκεκριμένη περίοδο καταγράφεται έξαρση των ελλείψεων, καθώς από τα περίπου 200 σκευάσματα που ήταν σε έλλειψη τώρα έχουν φτάσει τα 400. Πιο συγκεκριμένα ελλείψεις παρατηρούνται σε φάρμακα όλων των κατηγοριών: αντιδιαβητικά – ινσουλίνες, ψυχιατρικά φάρμακα, φάρμακα για το γαστρεντερικό, αντιεπιληπτικά, αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά και λοιπά καρδιολογικά, κολλύρια, φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα, αλοιφές, πολλά από τα οποία αποτελούν τη μοναδική ενδεδειγμένη θεραπεία για πολλούς ασθενείς, οι οποίοι μένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα ακάλυπτοι, με συνεχή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την αγωγή τους στο μέλλον και τεράστιες συνέπειες για την πορεία της υγείας τους.

Ως αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών, δικαίως αγανακτούν καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που αδυνατούν να βρουν τα φάρμακά τους με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία τους, ενώ οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι καθημερινά γίνονται αποδέκτες αυτής της κατάστασης, αδυνατούν να εκτελέσουν τις συνταγογραφήσεις στην ώρα τους και  δαπανούν τεράστιο χρόνο μακριά από τις επιστημονικές τους αρμοδιότητες, στην ανεύρεση των ελλειπτικών φαρμάκων. Η παρότρυνση των εταιρειών προς τους φαρμακοποιούς να δίνουν στους ασθενείς μόνο μια συσκευασία από το ελλειπτικό φάρμακο προκειμένου να το έχουν έστω και σε μικρές ποσότητες, μετατρέπει ασθενείς και φαρμακοποιούς σε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, καθώς αντίστοιχα οι φαρμακέμποροι λένε ότι οι εταιρείες δεν τους στέλνουν τις ποσότητες που ζητάνε κ.ο.κ.

Οι επαναλαμβανόμενες ελλείψεις των φαρμάκων αντανακλά το βασικό πρόβλημα ότι το φάρμακο αποτελεί εμπόρευμα που ο λαός το πληρώνει ακριβά και πολλές φορές δεν το έχει κιόλας, με αποτέλεσμα η υγεία του να εξαρτάται από το κριτήριο του κέρδους των φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακοεμπόρων.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει την επάρκεια όλων των απαραίτητων φαρμάκων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να μην υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Κρήτης, και να εξασφαλιστούν άμεσα όλα τα φάρμακα για όλους τους ασθενείς σε επαρκείς ποσότητες.

– Να απαγορευτούν τώρα όλες οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, πλήρως και για πάντα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live