Στη βουλή από το ΚΚΕ «οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου»

Κανένα σχόλιο

Να σταματήσουν  «οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου» ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμαντώ Μανωλάκου με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

Στις 28.12.2022 η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ με εντολή της έστειλε τον ιατρό εργασίας του νοσοκομείου και μια επισκέπτρια υγείας στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ, παρά το ότι ως γνωστόν, τα αποτελέσματα των τεστ covid αναρτώνται σε σελίδα του υπουργείου στην οποία το ιατρικό προσωπικό έχει πρόσβαση. Ταυτόχρονα με «εντέλλεσθε» απαίτησε να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου ενώ ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια με το υπάρχον προσωπικό, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δήλωση ασθένειας των ιατρών. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ισχυρίστηκε ακόμα και ότι οι γιατροί παίρνουν αναρρωτικές άδειες για να πάνε στις ελιές!

"Sponsored links"

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για τρομοκρατία, αυταρχική και υποτιμητική συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους με πρώτους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Οι ελλείψεις, η εντατικοποίηση, οι μετακινήσεις και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων συμβάλλουν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς και την απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων όποτε και όταν προκηρύσσονται. Το «νέο ΕΣΥ» όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει αυτά τα προβλήματα, αλλά θα τα γιγαντώσει στα πλαίσια ενός εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο κ. Υπουργός ποια μέτρα  προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους,

– Να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες σε μόνιμους αναισθησιολόγους,

– Να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live