23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την ανάκληση της απόφασης για συγχωνεύσεις τμημάτων των σχολείων στο Νομό Χανίων, ζητούν με ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης Μανώλης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμαντώ Μανωλάκου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, προωθούν τις αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Προχωρούν σε γενικευμένες συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων και υποβιβασμό σχολείων σε όλη την Ελλάδα, αντί για την αποσυμφόρηση των σχολείων και τη δημιουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας.

Ειδικότερα, στον Νομό Χανίων, από τα στοιχεία που δημοσιεύονται, κινδυνεύουν ήδη τμήματα στα Λύκεια: Κολυμπαρίου, Αλικιανού, Βουκολιών, στο 6ο Γυμνάσιο Χανίων και στα Δημοτικά σχολεία: , 1ο Κισάμου, 1ο Κουνουπιδιανών, 2ο Χανίων, 2ο Σούδας, Ταυρωνίτη, Πλατανιά, Κολυμπαρίου, Ασκύφου, Χρυσοπηγής, Αγίας Μαρίνας. Επίσης, αποφασίστηκε ο υποβιβασμός του δημοτικού Καντάνου, το οποίο είναι δυσπρόσιτο και φοιτούν τα παιδιά από τις ορεινές περιοχές του δήμου Καντάνου – Σελίνου. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία των Χανίων.

Η κυβέρνηση δείχνει αδιαφορία για την υγεία και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Συγχωνεύει τμήματα και υποβαθμίζει σχολεία, προσπαθώντας να εξοικονομήσει προσωπικό, για να κρύψει τα εκπαιδευτικά κενά, που υπάρχουν με δική της ευθύνη, τη στιγμή μάλιστα που είναι επιτακτική η ανάγκη αναπλήρωσης των απωλειών της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές. Θυσιάζει ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:

  • Να μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο και να μη συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία του Νομού Χανίων.
  • Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...