Στη βουλή από το Ν. Μαριά τα προβλήματα που θα προκύψουν με τη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δελτία τύπου του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με τα προβλήματα που θα προκύψουν με τη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων.Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε έκτακτη συνεδρίασή της με θέμα την επικείμενη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος κατέληξε στα εξής:

1) Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης με τεκμηρίωσή της προς το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι κανείς υπάλληλος του Π.Κ. δεν πλεονάζει και δεν μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

2) Το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της διαφάνειας και ορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης είναι υποχρεωμένο να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, βάσει της οποίας προκύπτουν οι επικείμενες διαθεσιμότητες διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ.

"Sponsored links"

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τα ζητήματα που θα προκύψουν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και τη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο με τις ενέργειές του οδηγεί σε πλήρη αδυναμία διοικητικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης, αποφάσισε σε συνεργασία με το προσωπικό να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των φοιτητικών προβλημάτων και εξουσιοδότησε την Πρυτανεία να οργανώνει εκδηλώσεις προβολής και ενημέρωσης της κοινωνίας της Κρήτης και της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την απειλή ως και της ύπαρξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τέλος, η Σύγκλητος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η έξοδος από τη δίνη, στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα βρεθεί μέσα από την συμπαράταξη του συνόλου της ακαδημαϊκής του κοινότητας και το συντονισμό ενεργειών και δράσεων όλων των ΑΕΙ της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live