21.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Στη Γερμανία έμαθαν τι λέμε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στην Ελλάδα ποτέ

Ημερομηνία:

Τίτλος: Η Πολωνία εγείρει αξιώσεις για επανορθώσεις από τη Γερμανία- και προσπαθεί να κερδίσει συμμάχους

Υπότιτλος: Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα εγείρουν αξιώσεις για επανορθώσεις εξαιτίας των εγκλημάτων των Γερμανών στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Βαρσοβία θέλει να ενώσει τώρα αυτές τις δυνάμεις και να επιβάλει τη βούλησή της από κοινού με την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι έτσι αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης.

Πού συνέβη η εκδήλωση: Στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

Ποιος έχει τους παραπάνω τίτλους: Η ιστοσελίδα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας (RND).

Πού δεν θα δείτε τίποτε από τα παραπάνω: Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση βεβαίως το iEidiseis και κάποια ακόμα μέσα.

Τι γράφει το RND: Υπενθυμίζει ότι η Πολωνία έχει εγείρει αξιώσεις για επανορθώσεις ύψους 1,3 τρισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα ζητά περισσότερα από 300 δισ. ευρώ από τη Γερμανία, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαντά ότι οι αξιώσεις έχουν ήδη διευθετηθεί. Μεταξύ άλλων, η Γερμανία παραπέμπει σε Δήλωση της Πολωνίας από το 1953 περί παραίτησης από τις απαιτήσεις, όπως σημειώνεται, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ισχύ αυτής της Δήλωσης, με το επιχείρημα ότι έγινε υπό καθεστώς πίεσης εκ μέρους της Σοβιετικής Ένωσης.

Τι αναφέρει για τους ομιλητές: Σύμφωνα με τον Πολωνό Arkadiusz Mularczyk, 5,2 εκατομμύρια Πολωνοί δολοφονήθηκαν, και μάλιστα ο πληθυσμός της Πολωνίας μετά τον πόλεμο είχε μειωθεί κατά 11,4 εκατομμύρια, ενώ 2,1 εκατομμύρια Πολωνοί πολίτες οδηγήθηκαν σε καταναγκαστικά έργα.

Ο δε πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι ναι μεν η Γερμανία έχει ζητήσει συγγνώμη για τις απώλειες που προκάλεσε και πάντα παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων. Κάτι που, όπως είπε, είναι αξιέπαινο, δεν αίρει όμως τις απαιτήσεις για επανορθώσεις, οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν.

Αυτά έμαθαν οι Γερμανοί, καθώς στο Βερολίνο υπήρχαν και άλλα δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα;

Β. Σκ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μελέτη: Η άγνοια σκοτώνει τους Έλληνες με καρκίνο του πνεύμονα

Μόνο 1 στους 4 Έλληνες γνωρίζει συνολικά τα συμπτώματα του καρκίνου του...

Πόλεμος στη Γάζα: Ο εφιάλτης των ομήρων της Χαμάς – «Πέρασαν από τον παράδεισο στην κόλαση σε μια ώρα»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν ως όμηροι της Χαμάς περιγράφουν όσοι...