Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ο καθηγητής Roderick Beaton

Κανένα σχόλιο

Ο Roderick Beaton, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας, της έδρας «Κοραής» στο King’s College του Λονδίνου – πρόεδρος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και την προσωπική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Βενιζέλου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη.

Ο διαπρεπής καθηγητής και βαθύς γνώστης της Ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας, ενθουσιάστηκε με τον πλούτο της Βιβλιοθήκης του Εθνάρχη, ξεφύλλισε και σχολίασε βιβλία της συλλογής, ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο που μελετούσε ο μεγάλος πολιτικός, τις προτιμήσεις και τα σχόλια του. Παρατήρησε επίσης, τις σπάνιες βιβλιοδεσίες, την ποικιλία του περιεχομένου και τόνισε την επιστροφή του για μελέτη και έρευνα.

"Sponsored links"

Παράλληλα, ο κ. Beaton περιηγήθηκε και στους σύγχρονους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Media Lab, το Music studio, το Brain pulse, όπου η κίνηση του κόσμου και το πλήθος αναγνωστών, τον εντυπωσίασαν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννακάκης τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, «εκτός από εξαιρετικό επιστήμονα, πρόκειται και για ένα ευγενικό, φωτεινό και γενναιόδωρο άνθρωπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live