29.4 C
Chania
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026

Στη Σούδα αντί για Σαντορίνη το Viking Star – Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω σεισμών

Ημερομηνία:

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή πορείας του κρουαζιερόπλοιου Viking Star, το οποίο, αντί να προσεγγίσει το νησί των Κυκλάδων, κατέπλευσε στη Σούδα στις 10 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ξεκίνησε από το Κουσάντασι της Τουρκίας, μεταφέρει 893 επιβάτες, κυρίως Αμερικάνους, και 470 μέλη πληρώματος.

Αντί για την καθιερωμένη στάση στη Σαντορίνη και την εμπειρία της θέας από το ηφαίστειο, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στη Σούδα και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη των Χανίων μέχρι την αναχώρησή τους στις 17:00 το απόγευμα.

Αβέβαιο το μέλλον των Κρουαζιέρων στις Κυκλάδες

Η αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με τη σεισμική εξέλιξη στη Σαντορίνη δημιουργεί ερωτήματα για το αν και άλλα κρουαζιερόπλοια με προορισμό νησιά των Κυκλάδων θα ανακατευθυνθούν προς τα Χανιά.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση ώστε να αποφύγουν ακυρώσεις ταξιδιών, αλλά και το ενδεχόμενο παράκαμψης της Ελλάδας από τα δρομολόγιά τους.

Για τη Σαντορίνη, το μεγάλο στοίχημα είναι η τουριστική περίοδος του Πάσχα, καθώς φέτος συμπίπτουν οι εορτασμοί του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα. Αν η σεισμική δραστηριότητα συνεχιστεί, υπάρχει κίνδυνος απώλειας σημαντικών εσόδων και πλήγματος στη φήμη του νησιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως.

Ρεκόρ κρουαζιέρας στα Χανιά

Την επόμενη ημέρα, στη Σούδα αναμένεται να καταπλεύσει και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιάσει τη φετινή σεζόν για τα Χανιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2025 θα αποτελέσει μια χρονιά-ρεκόρ στον τομέα της κρουαζιέρας για το νομό, με τις προσεγγίσεις να αγγίζουν τις 200, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην τοπική οικονομία.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκοθηριακές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά από 18 έως 23 Ιουνίου

Ασκήσεις ναρκοθηρίας Πολεμικού Ναυτικού από 18-23 Ιουνίου 2026 στα Χανιά. Απαγόρευση διέλευσης θαλάσσιας περιοχής με συγκεκριμένες συντεταγμένες. Οδηγίες από Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Συλλήψεις σε παραλιακές περιοχές των Χανίων για παράνομο πλανόδιο εμπόριο και παραβάσεις δημόσιας υγείας

Στοχευμένοι έλεγχοι του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων οδήγησαν στη σύλληψη 4 ατόμων για παράνομο πλανόδιο εμπόριο και παραβάσεις δημόσιας υγείας σε παραλιακές περιοχές.

«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά»: Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2026 ξεκινά στα Χανιά

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2026 ξεκινά στα Χανιά από 15 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά».

Χνάρης: Απουσία κυβερνητικής βούλησης για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής στο Ρέθυμνο

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης καταγγέλλει την απουσία κυβερνητικής βούλησης για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, μετά από αόριστη απάντηση του Υπουργού.