Στις κορυφαίες ερευνήτριες του κόσμου, επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ

Κανένα σχόλιο

Η Δρ. Μαρία Παπαδοπούλη στην ετήσια λίστα με τις ερευνήτριες που ξεχώρισαν στην περιοχή των δικτύων και τηλεπικοινωνιών

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα στην ερευνητική περιοχή των δικτύων και τηλεπικοινωνιών, N2Women, επιλέγει κάθε χρόνο ερευνήτριες που έχουν διακριθεί στον τομέα αυτό και τις συμπεριλαμβάνει στην ετήσια λίστα «Stars in Computer Networking and Communications».

Στη φετινή λίστα των 13 ερευνητριών που ανακοινώθηκε πρόσφατα, βρίσκεται και η Δρ. Μαρία Παπαδοπούλη, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ.

"Sponsored links"

Η κα Παπαδοπούλη μελετά περίπλοκα δίκτυα, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές μηχανικής μάθησης, επεξεργασίας σήματος, θεωρίας γράφων, και θεωρίας πληροφορίας. Τα πρώτα χρόνια της πανεπιστημιακής της καριέρας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill ασχολήθηκε κυρίως με τα ασύρματα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες. Έκτοτε τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν διευρυνθεί και συμπεριλαμβάνουν δίκτυα αισθητήρων (Internet of Things), τη βιο-πληροφορική και τις υπολογιστικές νευρο-επιστήμες. Από το 2017, η έρευνα της επικεντρώνεται κυρίως στην κατανόηση του πώς ο εγκέφαλος εκτελεί τους πολύπλοκους υπολογισμούς που μας επιτρέπουν να αλληλοεπιδράσουμε με το περιβάλλον, πώς επεξεργάζεται και μεταφέρει την πληροφορία από τη μια περιοχή στην άλλη κατά τη διαδικασία της μάθησης, και πώς αλλάζει η συνδεσιμότητα των δικτύων όταν υπάρχει κάποιο εγκεφαλικό τραύμα ή νόσος.

Το N2Women ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και στοχεύει στην ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των γυναικών που εκπροσωπούνται σε αυτόν τον τομέα της πληροφορικής, και το έργο της υποστηρίζεται από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς όπως: National Science Foundation, ACM Sigmobile, Computing Research Association-Women (CRA-W), IEEE Communications Society, IEEE Computer Society, Microsoft Research, Google, Hewlett Packard Labs.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στον ακόλουθο σύνδεσμο: n2women.comsoc.org

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live