18.2 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Στις 28 Μαρτίου η δίκη των Κρητικών «μαϊμού» μεγαλοεπενδυτών

Ημερομηνία:

Στις 28 Μαρτίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι κατηγορούνται για τεράστια απάτη 5 εκατομμυρίων ευρώ με δεκάδες θύματα.

Η δίκη είχε οριστεί για τη Δευτέρα 20/3. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για την επόμενη Τρίτη.

Οι δύο Ηρακλειώτες εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και κατάφερναν να αποσπάσουν πολλά χρήματα από Κρητικούς του Ηρακλείου και της Χερσονήσου, τα οποία είχαν επενδύσει προσδοκώντας υψηλές αποδόσεις.

Όπως προκύπτει από την ομαδική μήνυση παθόντων, τα χρήματα «έφυγαν» από την Ελλάδα για Κύπρο και στη συνέχεια διοχετεύτηκαν στην Αμερική.

Η δίκη αφορά την ομαδική μήνυση 12 Ηρακλειωτών που είχαν επενδύσει πολλά χρήματα, ενώ στη δίκη καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες και δεκάδες παλαιότερα θύματά τους, τα οποία -αν και παθόντες- δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή για τις πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς

Στο πειθαρχικό συμβούλιο οδηγείται και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης...

Χανιά: Στο εδώλιο δεκάδες πρόσφυγες με την κατηγορία του διακινητή: Κύμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Μια σειρά από κρίσιμες δικαστικές αναμετρήσεις εκκινεί την Τετάρτη,...

Πρωτομαγιάτικος μποναμάς για την ευρωπαϊκή βιομηχανία η «προσωρινή εφαρμογή» της Mercosur

Του Νότη Μαριά * Πρωτομαγιάτικος μποναμάς όχι για τους εργάτες...