15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στολίστηκε το «Δέντρο της Ελπίδας» στο Δημαρχείο Χανίων – Εθελοντές, φορείς και σωματεία των Χανίων έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ημερομηνία:

Μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου Χανίων, στολίστηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το «Δέντρο της Ελπίδας» από γυναίκες κάθε ηλικίας, εργαζόμενες και εθελόντριες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, του Συλλόγου Ορίζοντα, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Χανίων), μέλη των Φίλων και Υποστηρικτών μητρικού θηλασμού, καθώς και μαίες του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςο οποίος αφού έλαβε το χαρακτηριστικό ροζ φιογκάκι, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις εθελόντριες ενώ το «παρών» έδωσαν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε εδώ, στο Δημαρχείο για να στείλουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ελπίδας, μέσα από πολλές δράσεις όπως το στόλισμα του «Δέντρου της Ελπίδας» και μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει τη νικηφόρα μάχη όλων εκείνων των γυναικών που κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο. Καλούμε λοιπόν όλον τον κόσμο, καλούμε τις γυναίκες των Χανίων να φροντίσουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο γυναικείος πληθυσμός».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκηανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, βρίσκεται εδώ για να στολίσει το «Δέντρο της Ελπίδας». Κάθε στολίδι πάνω σε αυτό το δέντρο συμβολίζει κάθε γυναίκα που έδωσε μάχη κατά του καρκίνου».

«ΟΟρίζοντας είναι εδώ για να στηρίξει τις κυρίες που δίνουν τη μάχη για να αποκτήσουν ξανά την υγεία τους. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ότι μπορούμε να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», Σπύρος Αδοντάκης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελόντριες μοίρασαν σε περαστικούς  τριαντάφυλλά, ροζ κορδέλες, ροζ μπαλόνια και κυρίως φυλλάδια για την ενημέρωση σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι θα φωταγωγηθεί με το χρώμα που ορίζεται για την ημέρα, το ροζ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ