24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Στοχοποιούνται μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου;

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας, η όλη κατάσταση με το Πειραματικό Λύκειο και οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει δεν έχει αφήσει ανεπηρεάστους και τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου που δε φέρουν καμία ευθύνη για ότι έχει συμβεί.

Όπως μας έχει αναφερθεί, κάποιοι μαθητές από άλλα σχολεία στοχοποιούν τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου. Τους κατηγορούν ότι αντιμετωπίζονται προνομιακά σε σχέση με τον υπόλοιπο μαθητικό πληθυσμό του νομού.

Προφανώς, η απόφαση για μετατροπή του 2ου Λυκείου σε Πειραματικό για να στεγαστούν τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου δε βοήθησε καθόλου στο να αλλάξει αυτή η αντίληψη.

Οι ανήλικοι μαθητές δε φέρουν καμία ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Όλη η ευθύνη ανήκει στους ενήλικες που έδρασαν ανεύθυνα για να πληρώνουν τώρα το κόστος αυτοί που δε θα έπρεπε. Δηλαδή τα παιδιά.

Ας ελπίσουμε ότι άμεσα θα βρεθεί μία λύση που δε θα μείνει στην απλή εύρεση κάποιου κτιρίου για τη στέγαση των μαθητών, αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση των συνθηκών που διδάσκονται οι μαθητές σε όλα τα σχολεία.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ