Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 23 ατόμων στα Φερμά Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Δύσκολη ήταν νύχτα που πέρασε στην Κρήτη, με την κακοκαιρία να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/10) στην Ιεράπετρα και κυρίως στα Φέρμα και τον Μακρύ Γιαλό.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό 23 ατόμων, είτε από αυτοκίνητα είτε από σπίτια στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν από τον μεγάλο όγκο νερού που δέχθηκε η περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα και στα Φλαμουριανά

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στα Φλαμουριανά του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μεγάλοι όγκοι νερού μετέφεραν φερτά υλικά στους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία, τα οποία δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την απομάκρυνση των υλικών από το οδικό δίκτυο.

Καλύτερη η εικόνα στα Ζωνιανά

Καλύτερη είναι η εικόνα στα Ζωνιανά και τον ορεινό Μυλοπόταμο, περιοχές που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία το τελευταίο διήμερο.

Παρά τη βελτίωση της εικόνας, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Φωτό: @ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ/Antonis Liokalos

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Red Alert στην Κρήτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι αύριο Κυριακή

Red Alert στην Κρήτη: Η Πολιτική Προστασία θέτει σε ετοιμότητα Red Code για ισχυρές βροχές και καταιγίδες 3-4 Οκτωβρίου. Απαγόρευση σε φαράγγια και μονοπάτια.

Πρόταση για σιδηρόδρομο στην Κρήτη κατατέθηκε στην Πολιτεία – Ζητείται επίσημη μελέτη σκοπιμότητας

Πρόταση για σιδηρόδρομο στην Κρήτη κατατέθηκε σε τέσσερα Υπουργεία. Ζητείται μελέτη σκοπιμότητας για ηλεκτροκίνητο δίκτυο 260 χλμ., κόστους €2,65-€4,5 δισ., με φωτοβολταϊκά και χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.