19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Στο απόσπασμα», ξανά ο Νίκος Μπογιόπουλος, από τους απόστρατους

Ημερομηνία:

Για αύριο, Πέμπτη, έχει οριστεί η εκδίκαση της νέας αγωγής που κατέθεσαν εις βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου τα μέλη της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητώντας 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ο λόγος είναι και πάλι οι δημόσιες τοποθετήσεις του δημοσιογράφου για τις γιορτές μίσους που οργανώνει η Ενωση στον Γράμμο και στο Βίτσι, με αναφορές σε «κομμουνιστοσυμμορίτες» και με βάση στοιχεία από δημόσιες αναρτήσεις και τοποθετήσεις στελεχών της Ενωσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως για το ίδιο ακριβώς θέμα το δικαστήριο απέρριψε πριν από έναν χρόνο ανάλογη αγωγή, πάλι από την ΕΑΑΣ εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου, για όσα είχε γράψει για τους εορτασμούς του 2020, το ύφος των οποίων τότε προκάλεσε και την ακύρωση της επίσημης κυβερνητικής εκπροσώπησης από τον υφυπουργό Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αυτή τη φορά η αγωγή αφορά όσα είπε από ραδιοφώνου ο Μπογιόπουλος, απαντώντας στην προηγούμενη αγωγή, και οι απόστρατοι επέλεξαν, πάλι, τον προσφιλή τους τρόπο για να τον αντιμετωπίσουν, φτάνοντας μάλιστα να ζητούν και τη φυλάκισή του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μέσω του ΓΕΣ, με βάση δύο αναγκαστικούς νόμους σκοτεινών περιόδων της ελληνικής ιστορίας, του 1938 (δικτατορία Μεταξά) και του 1972 (επταετία). Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΚΚΕ με ερώτησή του στη Βουλή έχει ζητήσει από τον υπουργό Αμυνας να σταματήσει τη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου.

Ακροδεξιά

Τις διακριτικές σχέσεις της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών με την Ακροδεξιά και συγκεκριμένα με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή είχε αποκαλύψει, ήδη από το 2014, η «Εφ.Συν.» σε εκτενές ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά.

Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 31/10/14 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και εκτέθηκαν οι θέσεις τής μετέπειτα χαρακτηρισμένης ως εγκληματικής οργάνωσης «για τα θέματα της Αμυνας αλλά και ειδικότερα των αποστράτων», όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΣ, ενώ παρόντες ήταν και οι τότε ευρωβουλευτές της Χ.Α. και απόστρατοι αντιστράτηγοι Γ. Επιτήδειος και Ε. Συναδινός.

Μάλιστα, στην «Εφ.Συν.» είχε αναδημοσιευτεί και φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, στην οποία

κυριαρχεί το τεράστιο πορτρέτο του καταδικασμένου πλέον αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου. Ηταν την ίδια χρονιά, το 2014, που ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ωρυόταν στην ομιλία του, στην τότε εκδήλωση στον Γράμμο, ότι «το 1946-49, στην Ελλάδα, δεν είχαμε εμφύλιο πόλεμο, αλλά “συμμοριτοπόλεμο”».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...