Στο δρόμο οι 800 εργαζόμενοι των Sprider Stores

Κανένα σχόλιο

Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος σχετικά με το λουκέτο στα Sprider Stores και τους 800 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο

Η εταιρεία Sprider Stores Α.Ε. ανακοίνωσε χθες την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων της, αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο τους 800 περίπου εναπομείναντες εργαζόμενους, ενώ όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα είναι στον αέρα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η εταιρεία από τη μια έκλεινε το ένα κατάστημα μετά το άλλο, έχοντας απολύσει πάνω από 600 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα μέσω επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με το εργοδοτικό σωματείο που η ίδια είχε στήσει, είχε εξαναγκάσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να αμείβονται με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς πείνας των 586 ευρώ.

"Sponsored links"

Ωστόσο, η περίπτωση της Sprider, πέρα από τις τυχόν «επιχειρηματικές αστοχίες» της ιδιοκτησίας, αποδεικνύει ότι οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ελεύθερης πτώσης των μισθών σε επίπεδα πείνα και της ανεξέλεγκτης ανεργίας οδηγούν σε ένα θανατηφόρο σπιράλ την οικονομία, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα και καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας. Η ανατροπή τους είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Η ΟΙΥΕ καλεί:

• Το Υπουργείο Εργασίας και όλες τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα της εταιρείας δεν θα «εξαερωθούν» και, ότι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ένσημα και αποζημιώσεις) θα καταβληθούν άμεσα.

• Όλους τους εργαζόμενους των Sprider, να συσπειρωθούν τώρα στην Ομοσπονδία και στα σωματεία και όλοι μαζί αγωνιστικά να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live