22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Στο επίκεντρο συνάντησης η έλλειψη εργατών γης

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022, αντιπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών θερμοκηπιακών προϊόντων με θέμα την έλλειψη εργατών γης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ραϊσάκης Θεόδωρος, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου Χρυσοσκαλλίτισσας, ο κ. Τσατσαρωνάκης Παντελής, αγρότης θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ο κ. Λουπασάκης Εμμανουήλ, Διαχειριστής Ομάδας Παραγωγών AGRYFAL Φαλασάρνων, ο κ. Λουπασάκης Θεόδωρος, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Κομπογεννητάκης Α.Ε. Φαλάσαρνα, ο κ. Ανουσάκης Μανώλης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Πλατάνου, καθώς και η Δ/ντρια Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Χανίων, κ. Μάνια Μυλωνάκη.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για πληρέστερη ενημέρωση της πορείας κάλυψης των εγκεκριμένων θέσεων και για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων τροποποιήσεων των θέσεων αυτών προκειμένου να καλυφθούν εποχιακά οι αυξημένες απαιτήσεις ανά είδος καλλιέργειας.

Συζητήθηκε η ανάγκη για τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου τόσο για τους παράτυπα διαμένοντες όσο και για τους μετακλητούς εργάτες γης, ούτως ώστε να καταστεί ευκολότερη η προσέλευση των μετακλητών αλλά και η παραμονή των παράτυπα διαμενόντων εργατών γης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Χανίων.

Για τα ζητήματα αυτά θα συνταχθεί έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία και τους Βουλευτές της Κρήτης από την Περιφέρεια, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά όλη την Κρήτη όπως και πολλές άλλες περιοχές της Χώρας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...