24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

«Στο πλευρό της Παλαιστίνης μέχρι τη νίκη!»: Πλήθος καλεσμάτων για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στα Χανιά για τη σφαγή στη Γάζα

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Πέραν της διοργανώτριας “Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο”, καλέσματα έχουν απευθύνει οι “Πρωτοβουλίες ατόμων / Αλληλεγγύη στην αντιστεκόμενη Παλαιστίνη (για τη διάσωση των αυτονόητων)”,το MέΡΑ25, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΕΛΜΕ Χανίων και ο ΣΕΠΕ Χανίων, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και η κατάληψη Rosa Nera.

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη καλεί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 13 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Καμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ

Να κλείσει η βάση της Σούδας

Συλλαλητήριο: Σάββατο 13/01 στις 12μ Πλ. Αγοράς

Η νέα χρονιά ξεκινάει με την κλιμάκωση της βαρβαρότητας του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Αλλά και με τις παλαιστινιακές σημαίες να ανεμίζουν περήφανα στη γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα.  Το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα για Λευτεριά στην Παλαιστίνη είναι πλειοψηφικό ρεύμα, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που πριν λίγο καιρό φώτιζε την πρόσοψη της Βουλής με τη σημαία του Ισραήλ και προσπαθούσε να συλλάβει αγωνιστές που σήκωναν την παλαιστινιακή σημαία.

Η οργανωμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται με τις πλάτες της Δύσης. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση όμως δεν κάμπτεται, αντίθετα συνεχίζει ενωμένη να παλεύει στα ερείπια της Γάζας, στις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Όχθης. Για να καλύψει αυτή την αποτυχία το Ισραήλ κλιμακώνει, η δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Σαλέχ Αλ-Αρούρι στην Βηρυτό απειλεί να απλώσει τον πόλεμο ευρύτερα.

Οι κυβερνήσεις που κόπτονται κατά τ’ άλλα για τη «διεθνή νομιμότητα» και ορκίζονται στο «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ, τηρούν σιωπή όταν οι βόμβες του κράτους – τρομοκράτη δολοφονούν σε ένα ανεξάρτητο γειτονικό κράτος. ΟΙ ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και μαζί τους και η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζουν με κάθε μέσο το Ισραήλ για να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τις διαδρομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στέλνουν αρμάδες στην Ερυθρά Θάλασσα για φυλάνε τη Διώρυγα του Σουέζ για λογαριασμό του Ισραήλ, των εφοπλιστών και των μεγάλων εταιρειών. Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μπλίνκεν στα Χανιά μας δένει ακόμα περισσότερο στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και μας καθιστά την οπισθοφυλακή του Ισραήλ.

Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του σε όλο τον κόσμο τους περασμένους μήνες, μαζί με την ενωμένη Παλαιστινιακή Αντίσταση και το «αραβικό πεζοδρόμιο», είναι η δύναμη που μπορεί να καθορίσει τη νέα χρονιά.

Το σταμάτημα των ισραηλινών εγκλημάτων στην Παλαιστίνη δεν θα έρθει από τις κυβερνήσεις που μιλάνε υποκριτικά για «βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος», την ίδια στιγμή που εξοπλίζουν το Ισραήλ για να δολοφονεί από τη Γάζα μέχρι τη Βηρυτό. Θα έρθει από την κλιμάκωση του αγώνα για μια Παλαιστίνη Ελεύθερη, από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο, μια Παλαιστίνη δημοκρατική, χωρίς νόμους απαρτχάιντ, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, με το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948 μέχρι σήμερα να επιστρέψουν στη γη τους.

Αυτόν τον αγώνα μπορούμε να τον κλιμακώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά. Για να σταματήσει κάθε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο, να κλείσουν οι βάσεις, που λειτουργούν σαν πηγή ανεφοδιασμού για ΗΠΑ Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην «παιδεία των start-ups» που αντιγράφει η κυβέρνηση από το «σύμμαχο Ισραήλ». Κάθε αγώνας, ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, συνδέεται και δυναμώνει με την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Όλοι/ες να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας στο πλευρό της Παλαιστίνης μέχρι τη νίκη!

Kάλεσμα από “Πρωτοβουλίες ατόμων / Αλληλεγγύη στην αντιστεκόμενη Παλαιστίνη (για τη διάσωση των αυτονόητων)”

Σε κείμενό τους οι “Πρωτοβουλίες ατόμων / Αλληλεγγύη στην αντιστεκόμενη Παλαιστίνη (για τη διάσωση των αυτονόητων)” αναφέρουν:

Η γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα με στόχο την οριστική εθνοκάθαρση της περιοχής βαίνει αμείωτη, ενώ επαπειλείται πλέον η κλιμάκωσή της σε περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Ο ελληνικός στρατός και η βάση της Σούδας επικουρούν το κράτος του Ισραήλ στη σφαγή άμαχου πληθυσμού και κυρίως παιδιών. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιτακτικό να μην παραμείνουμε σιωπηλοί και να απαιτήσουμε:

• την άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – απόσυρση του δολοφονικού στρατού του Ισραήλ και των φασιστών εποίκων από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη

• την επιστροφή των ελληνικών πολεμικών πλοίων – καμία συνδρομή στα κατά συρροή εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ

• την αποπομπή των νατοϊκών στρατευμάτων από τη χώρα – κανένας ελλιμενισμός αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Σούδα

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους/στις αντιστεκόμενους/ες Παλαιστίνιους/ες ενάντια στο αποικιοκρατικό μόρφωμα του Ισραήλ και στους απανταχού συμμάχους του.

Καλούμε στη συγκέντρωση το Σάββατο 13/01 στις 12.00 στην Πλατεία Αγοράς.

Πρωτοβουλίες ατόμων

Αλληλεγγύη στην αντιστεκόμενη Παλαιστίνη (για τη διάσωση των αυτονόητων)

Κάλεσμα και από την Πρωτοβουλία Αντίστασης

Και η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση:

Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους και όχι οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή και τη λευτεριά τους!

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, συλλογικότητες της πόλης το Σάββατο 13/11, 13:00 στη Πλατεία Αγοράς

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο! ΟΧΙ στη αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα!
  • Έξω οι βάσεις του θανάτου από το τόπο μας! ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ και ΕΕ από τη χώρα!
  • Νίκη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Πατρίδα! Κάτω το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ!

Κάλεσμα και από ΕΛΜΕ Χανίων

Με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συμμετοχή:

Τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Όχθη καi τη Λωρίδα της Γάζας συντελείται μεγαλύτερη σφαγή του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά λόγω της επίθεσης του κράτους του Ισραήλ. Τα θύματα ξεπερνούν τις 22.000 στην συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν.

Το ελληνικό κράτος δεν είναι αμέτοχο. Στέλνοντας πολεμικά πλοία, παρέχοντας πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια στις νατοϊκές δυνάμεις που εποπτεύουν την περιοχή και παρέχοντας πολιτική στήριξη στο κράτος του Ισραήλ ως «σύμμαχος χώρα» ουσιαστικά συμμετέχει στη σφαγή

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία – Παιδεία και τις ανάγκες του λαού και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπιστούν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, απαιτούν:

Καμία εμπλοκή της χώρα μας στον πόλεμο

Δηλώνουμε ως εκπαιδευτικοί, την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ζωή, αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχουμε στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Σάββατο 13/1 στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς

ΣΕΠΕ Χανίων: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση – κάλεσμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Διαδηλώνουμε Σάββατο 16/12, 12μμ στην πλατεία Αγοράς.

Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία που διαπράττει ο στρατός του Ισραήλ σφυροκοπώντας τη μαρτυρική Γάζα, δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, απειλώντας να προχωρήσει σε μια νέα εθνοκάθαρση όπως το 1948.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που αντιστέκεται από τη Γάζα μέχρι τη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και απαιτεί τον τερματισμό της κατοχής. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία», ούτε η αλληλεγγύη σε αυτή είναι αντισημιτισμός. Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος – τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του

Απαιτούμε να σταματήσει η στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού. Θέλουμε λεφτά για την Υγεία, την Παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για βόμβες και φρεγάτες στη Μέση Ανατολή. Όχι στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν στο πλευρό των Παλαιστίνιων σε όλον τον κόσμο μέχρι τη νίκη για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κάλεσμα από Rosa Nera

Ανακοίνωση εξέδωσε και η κατάληψη Rosa Nera:

Το Σάββατο 13 Γενάρη η Κατάληψη Rosa Nera συμμετέχει και καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς Χανίων, ώρα 12:00 π.μ.

Να σταματήσει η σφαγή!

Άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και λύση της πολιορκίας στην Γάζα!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ελληνικού κράτους και της βάσης της Σούδας στην σφαγή.

Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων εκφράζεται με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, που αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες γειτονιές ισοπεδωμένες. Η στοχοποίηση νοσοκομείων καθώς και ολόκληρων περιοχών με αμάχους, ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας από νερό, τροφή, ρεύμα, επικοινωνία, ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα κλπ, καθώς επίσης και η άρνηση διαδρομών διαφυγής στα σύνορα από την Αίγυπτο, αποτελούν την εκδικητική απάντηση του ισραηλινού στρατού μετά τις δολοφονίες κι απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

Η στρατιωτική κατοχή, το καθεστώς εξαίρεσης, οι παράνομοι εποικισμοί, η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης καθώς και η προσφυγιά, συνιστούν τη φρικτή πραγματικότητα των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες. Η διαδικασία των εκτοπισμών προέρχεται από το καθημερινό ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Παλαιστίνιοι/ες λογίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας από την ακροδεξιά και ρατσιστική διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ. Οι εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των γειτονικών κρατών στην περιοχή συνεχίζουν την εργαλειοποίηση των Παλαιστίνιων, παίζοντας παιχνίδια πάνω στις πλάτες ενός ήδη βασανισμένου λαού.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος , υπηρετώντας τα συμφέροντα τα δικά του και των γεωπολιτικών συμμάχων του στην ανατολική Μεσόγειο , στηρίζει απερίφραστα τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ. Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική στήριξη του Νετανιάχου αλλά επεκτείνεται ξεκάθαρα και σε στρατιωτικό επίπεδο, μέσω των ήδη παραχωρημένων εδαφών της στο ΝΑΤΟ. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την πόλη μας, στη βάση της Σούδας, συνεχώς πάνε κι έρχονται στρατιώτες, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, σε πλήρη ετοιμότητα να ανεφοδιαστούνκαι να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Πέρα των νατοϊκών βάσεων και λοιπών διευκολύνσεων (λ.χ. τη διάθεση της 112 πτέρυγας μάχης της Ελευσίνας) ο ίδιος ο ελληνικός στρατός μέσα σ’ αυτήν τη συνθήκη -θα- έχει ενεργό ρόλο. Χαρακτηριστική είναι η εσπευσμένη αποστολή φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Διπλωματικά, η απλόχερη στήριξη του ελληνικού κράτους εκφράστηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο μέσα από την κατάπτυστη δήλωση Μητσοτάκη πως «ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος», λογαριάζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής με όρους κέρδους- ζημίας.

Ο πόλεμος αποτελεί ύστατη καταστολή της ταξικής πάλης μέσα και στις δυο κοινότητες. Ωστόσο οι ταξικοί αγώνες θα παραμείνουν ζωντανοί ανάμεσα στις μυλόπετρες των εθνικισμών που παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις,με τους υπηκόους να καλούνται να διαλέξουν ποια διακρατική συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Όμως η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, τον θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον «άλλο», στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

Απέναντι στο ελληνικό κράτος , το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο σ’ όσους/ες βρίσκονται στη δίνη της σφαγής και αντιστέκονται παραμένοντας εκεί, σε εκείνους που τα έχουν χάσει όλα και το μόνο που τους μένει είναι η αλληλεγγύη στην κοινότητα τους.

Στηρίζουμε ολόψυχα κάθε προσπάθεια κοινών αγώνων και αμοιβαίας συνύπαρξης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, όσο ουτοπικοί κι αν φαίνονται αυτή τη στιγμή.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους/ες.

Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης του Ισραήλ.

Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός και η πολιορκία της Γάζας, το καθεστώς εξαίρεσης και οι στρατηγικές εθνοκάθαρσης.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να κλείσει η βάση της Σούδας- ο πόλεμος αλλού, ο εχθρός μας είναι εδώ.

Σάββατο 13 Γενάρη η Κατάληψη Rosa Nera συμμετέχει και καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς Χανίων, ώρα 12:00 π.μ.

Και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Δεν συνηθίζουμε, δεν ξεχνάμε.

Ενώ οι “ειρηνευτικές” υπερδυνάμεις προκαλούν τον διεθνή διάλογο με υποκριτικές δηλώσεις περί κατάπαυσης του πυρός, η σφαγή συνεχίζεται αμείωτη και ανεμπόδιστη – αφού όλα τα “αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε” στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δεν έχουν κανένα νόημα πια.
Μέρα με τη μέρα το ελληνικό κράτος βάφει με αίμα τη σύγχρονη ιστορία του, καθώς συνεχίζει να βάζει πλάτη και σε αυτόν τον πόλεμο με διευκολύνσεις σε φασίστες εγκληματίες, με τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα να δουλεύει ασταμάτητα, στέλνοντας πολεμοφόδια και πολεμικά αεροπλάνα στο Ισραήλ, με την αποστολή ελληνικών πλοίων, και με κάθε λογής συνεργασίες με το κράτος-δολοφόνο που θα μας εκπαιδεύσει άριστα στην τέχνη του πόλεμου.

Την ίδια στιγμή, η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού μεγαλώνει την ώρα που σχολεία και νοσοκομεία καταρρέουν. Δεν έχουμε να φάμε, άλλα ας μην ανησυχούμε.. θα την κάνουμε μεγαλύτερη απ’ του γείτονα τη συλλογή πολεμικών “παιχνιδιών”, εξάλλου “είμαστε με την ειρήνη, γι’ αυτό τόση προετοιμασία κι εμπλοκή στον πόλεμο”…

Καλούμε στην αντιπολεμική συγκέντρωση που θα γίνει αύριο (Σάββατο 13/01), 12:00, στην πλ. Αγοράς.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
Να σταματήσει η γενοκτονία.
Ασφαλείς και νόμιμες διόδους για τους πρόσφυγες.

Κάλεσμα και από ΜέΡΑ25

Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της ολικής γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί κηλίδα στις συνειδήσεις των πολιτών όλου του πλανήτη και συνιστά έγκλημα πολέμου όχι μόνο για τους άμεσους θύτες αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Το Σάββατο 13 Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο. Την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη, τον τερματισμό του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τον βηματισμό μας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με τους διαδηλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γκάνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιορδανία, Τουρκία και δεκάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Απαιτούμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη. Στηρίζουμε, μαζί με πάνω από 1.000 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει προκλητικά το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να σεβαστεί τις μακρόχρονες σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστιανικού λαού και κυρίως να απόσχει από κάθε εμπλοκή της χώρας στην γενοκτονία είτε άμεσα με αποστολή πολεμικών πλοίων είτε έμμεσα με την παροχή διευκολύνσεων στην αμερικανο-ισραηλινή πολεμική μηχανή από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καλούμε στη συγκέντρωση:

Χανιά: Σάββατο 12μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ