16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι γονείς στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμβαρίου

Ημερομηνία:

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζουν με ομόφωνο ψήφισμά τους, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολυμβαρίου Χανίων, μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή.

Αναλυτικά, το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολυμβαρίου σε μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την Παρασκευή 13/9/, αποφάσισαν την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την προάσπιση της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κολυμβαρίου, εκπροσωπώντας όλους τους γονείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας και εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και την πλήρη αντίθεσή τους στις πολιτικές που εφαρμόζονται-ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο-στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συνυπογράφουμε το ψήφισμα της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πλατανιά της 13/9/2013.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στο Ροδωπού και στα Καμισιανά  στο δήμο μας)

όπως και στην καταδίκη σε ελλιπή λειτουργία και υποχρηματοδότηση όλων των σχολείων του Δήμου μας αλλά και πανελλαδικά.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αλλαγές που προωθούνται γενικότερα στο χώρο της παιδείας με τις καταργήσεις των πιο δημοφιλών τομέων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, τον εξεταστικό λαβύρινθο στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ που διώχνει τα παιδιά μας από τη Μέση Εκπαίδευση και ουσιαστικά τα σπρώχνει εκτός σχολείου από τα 15 τους.

Δεν αποδεχόμαστε ότι τα παιδιά μας θεωρούνται ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση μόνο μέχρι το Γυμνάσιο-σε όσα σχολεία βέβαια αποφασιστεί ότι θα παραμείνουν ανοιχτά: αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, δραματική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών που ήδη εδώ και 2 χρόνια είναι υπό καθεστώς κατάργησης, την οικονομική ασφυξία των Δήμων, τα «μητροπολιτικά» σχολεία που θα καλύπτουν αχανείς γεωγραφικά περιοχές όπως τις δεκαετίες του 50 και του 60.

Διαφωνούμε με το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το οποίο με συγκαλυμμένη βία οδηγεί σε διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της και τα παιδιά μας σε εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες του πρώτου μισού του προηγούμενου αιώνα. Μαθητική διαρροή/διακοπή φοίτησης, αμορφωσιά. Ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη μαθητεία .Κατάρτιση και όχι εκπαίδευση. Σχολική αποτυχία για τους περισσότερους για να ξεχωρίσουν οι λίγοι «άριστοι».Στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση και περαιτέρω αύξηση των εξόδων για φροντιστήρια. Και άλλα βάρη και μεγαλύτερο άγχος για την ελληνική οικογένεια. Επιπλέον υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής.

Πιστεύουμε ότι ένα κράτος σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οφείλει-έστω και από το υστέρημά του-να επενδύει στην παιδεία (στους νέους του δηλαδή) ως τη βασική-αν όχι μοναδική-ελπίδα του για συνέχεια και για ουσιαστική ανάκαμψη. Πρέπει να ενισχύει τους πολίτες του (ιδιαίτερα του πιο αδύναμους) και να προφυλάσσει τον κοινωνικό ιστό.

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΕΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ.

Για αυτούς τους λόγους συμπαρατασσόμαστε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εκπαιδευτικούς, τους δάσκαλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, στο δίκαιο αγώνα τους για μια καλύτερη παιδεία, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν παιδεία τουλάχιστον μέχρι τα 18 τους και για όσα το επιθυμούν δημόσια και δωρεάν μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και θα παλέψουμε μαζί τους για το καλό των παιδιών μας.

"google ad"

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Στην συγκέντρωση της 13/9 αποφασίστηκαν επίσης τα εξής:

• ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΣΤΙΣ 18:30, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

• ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9 ΣΤΙΣ 18:30,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...