28.8 C
Chania
Friday, July 19, 2024

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ΔΕΔΙΣΑ

Ημερομηνία:

Του Μιχάλη Πατσουράκη

Ο γράφων το παρόν κείμενο είναι υποστηρικτής της ιδέας η ΔΕΔΙΣΑ να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο.

Και αυτό το στηρίζω στους παρακάτω λόγους:

– Το έδαφος του πρώην στρατοπέδου είναι επιβαρυμένο από τα πολλά λάδια* των οχημάτων και συμπιεσμένο – “τσιμεντοποιημενο” από την χρήση βαρέων οχημάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια!

– Η ΔΕΔΙΣΑ με την εμπειρία που έχει στην δημιουργία γόνιμου χώματος μπορεί να συνεργαστεί ώστε το έδαφος του στρατοπέδου να εμπλουτιστεί σημαντικά!

– Η ΔΕΔΙΣΑ να εγκαταστήσει μόνιμο γραφείο στο Μαρκόπουλο για να ενημερώνει τους επισκέπτες γιά θέματα ανακύκλωσης και γενικότερα προστασίας του περιβάλλοντος!

– Η ΔΕΔΙΣΑ μαζί με τους πολίτες να απαιτήσουν την απαγόρευση χρήσης πλαστικών συσκευασιών από τα αναψυκτήρια του Δήμου όταν αυτά λειτουργήσουν.

– Η ΔΕΔΙΣΑ να ενθαρρύνει – βοηθήσει την δημιουργία μικρών σχολικών κήπων γιά τα πολλά σχολεία της περιοχής του Αγίου Ιωάννου!

– Η ΔΕΔΙΣΑ μαζί με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου να έχουν συμβουλευτικό λόγο για τα κλαδέματα δένδρων, τα μονοπάτια στο πάρκο,την δημιουργία ρυακιών και μικρών λιμνών, ώστε το περιβάλλον του πάρκου να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό και ευχάριστο γιά τους επισκέπτες!

Με λίγα λόγια ο ρόλος της ΔΕΔΙΣΑ μπορεί να είναι σημαντικός στην διαμόρφωση του πάρκου!

Γι’αυτό προτείνω στην”Πρωτοβουλία Χανιωτών γιά το Μαρκόπουλο”, στον “Σύλλογο Γειτονιάς του Αγίου Ιωάννου”,να προτείνουν στην ΔΕΔΙΣΑ συνεργασία γιά τους παραπάνω σκοπούς!

*διαπίστωση του γεωπόνου Βαγγέλη Μπούρμπου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακό «μπλακ άουτ»: Πώς μια αποτυχημένη αναβάθμιση προκάλεσε παγκόσμιο χάος – Πότε θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση

Δεκάδες συστήματα υπολογιστών αεροδρομίων, τραπεζών, ακόμα και συστημάτων υγείας...

Προς τον Δήμο Χανίων: Απάνθρωπο να εργάζονται οι σκουπιδιάρηδες στο καταμεσήμερο

Δεν ξέρουμε ποιοι κανονίζουν τα ωράρια των εργαζόμενων στον...

Στον Αλικιανό και φέτος τα Ερευνητικά εργαστήρια Periplus

Μετά την περυσινή επιτυχία των δύο κύκλων ερευνητικών εργαστηρίων Periplus,...

Δουλειές με… φούντες ξανά στον Μυλοπόταμο

Συνολικά 7 μικρές χασισοφυτείες, με περίπου 200 δενδρύλλια κάνναβης συνολικά,...