Στροφή 180 μοιρών για τον Σουλτς που τώρα λέει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες

Κανένα σχόλιο
Το πρωί η Ελλάδα τίθεται εκτός ευρωζώνης με ένα “όχι” στο δημοψήφισμα, το απόγευμα ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει πως “δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα όποια κι αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος

Οι Ευρωπαίοι “δεν θα εγκαταλείψουν” τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα “όχι”, και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ανέφερε: “Αν πουν ‘όχι’ (οι Έλληνες), θα πρέπει να εισαγάγουν ένα άλλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα, επειδή το ευρώ δεν είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμών”.

“Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα” όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

“Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν”, πρόσθεσε, “υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι’ αυτό”.

"Sponsored links"

“Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, θα τους βοηθήσουμε”, εξήγησε.

Όμως τέτοιες έκτακτες αρωγές “δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας”, προειδοποίησε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live