Στ. Αρναουτάκης: «Δικαιώνεται και επιβραβεύεται η Περιφέρεια Κρήτης για τον περιφερειακό της σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων»-73,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή μονάδων-εργοστασίων απορριμμάτων σε Χερσόνησο και Αμάρι

Κανένα σχόλιο

Δικαίωση και επιβράβευση για την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί ο Περιφερειακός της σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Λότζια ανακοίνωσε τις αποφάσεις για προένταξη των 2 έργων για την κατασκευή μονάδων-εργοστασίων απορριμμάτων σε Χερσόνησο και Αμάρι με συνολικό προϋπολογισμό 73,5 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Παρέδωσα σήμερα στον Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και στον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ-δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη δυο αποφάσεις για προένταξη 2 έργων για την διαχείριση των απορριμμάτων και αφορούν την Χερσόνησο και το Αμάρι.

Τα δυο εργοστάσια προϋπολογισμού 73,5 εκ. ευρώ και η διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει από αύριο το πρωί ως δημόσιο έργο, κάτι πολύ σημαντικό, εξέλιξη που δικαιώνει την Περιφέρεια Κρήτης για ένα ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό. Είναι μια δικαίωση όταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος ο κ. Σκουρλέτης στέλνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας ως προένταξη τα δυο αυτά έργα.

"Sponsored links"

Έχουμε λάβει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού κ. Χαρίτση, τους κωδικούς από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την δημοπράτηση και ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία από τους φορείς που θα υλοποιήσουν αυτά τα έργα» και πρόσθεσε: «Με όλο τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την διασφάλιση των 108 εκ. ευρώ από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ και 10 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης οι υλοποιήσιμοι στόχοι μας δεν σταματούν εδώ.

Με την ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων που είναι μέσα στην πρόταση που έχουμε κάνει για όλη την Κρήτη, ο επόμενος στόχος είναι να έχουμε και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που χρειάζονται όλοι οι δήμοι από απορριμματοφόρα, σταθμούς μεταφόρτωσης και ότι άλλο απαιτείται».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει και την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων των δήμων που θα ενσωματωθούν στον Περιφερειακό σχεδιασμό, αν και δεν έγκειται στις αρμοδιότητες της.

«Αναλαμβάνουμε επίσης κάτι σημαντικό, αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει και κάνει όλα τα τοπικά διαχειριστικά σχέδια των δήμων. Εμείς θα ξεκινήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα για να τα κάνουμε στους υπόλοιπους δήμους όλα αυτά τα τοπικά διαχειριστικά σχέδια και μέσα σε δυο μήνες θεωρώ ότι μπορούν να ολοκληρωθούν ούτως ώστε αυτά θα είναι ενσωματωμένα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό. Ως Περιφέρεια για άλλη μια φορά μπαίνουμε μπροστά, διεκδικούμε τους πόρους και υλοποιούμε προς όφελος των πολιτών της Κρήτης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις